Μενού
Το Καλάθι σας

Salamat Asian Market Blog RSS Feed

18 Apr Konjac ή Shirataki Νούντλς, μια εναλλακτική με χαμηλές θερμίδες!
0 426
Εάν ακολουθείτε μια vegan, χωρίς γλουτένη, κέτο διατροφή ή απλά προσπαθείτε να περιορίσετε την κατανάλωση υδατανθράκων σε χαμηλά επίπεδα, πιθανότατα θα συναντήσετε το konjac ή κονιάκου στην αναζήτησή ..
21 Mar Τι ακριβώς είναι η σάλτσα στρειδιών?
0 604
Όλοι γνωρίζουν για τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα hoisin και τη σάλτσα ψαριού, αλλά η σάλτσα στρειδιών είναι ελαφρώς πιο μυστηριώδης.Τι είναι η σάλτσα στρειδιών;Η σάλτσα Oyster  είναι μια πλούσια, σιροπι..
23 Feb Τι είναι το Mirin? Πώς το χρησιμοποιoύμε?
0 1254
Όταν σκέφτεστε το ιαπωνικό κρασί ρυζιού, πιθανότατα σκέφτεστε το σάκε. Το Mirin είναι αρκετά κοντά, αλλά υπάρχουν μερικές σημαντικές διακρίσεις.  Στην πιο αληθινή του μορφή (που ονομάζεται "hon mirin"..
24 Jan Μερικοί το προτιμούν ... καυτό!
0 817
Τα πικάντικα πιάτα υπάρχουν σχεδόν σε κάθε κουζίνα σε όλο τον κόσμο, με την πικάντικη γεύση να κυμαίνεται από ελαφρώς πικάντικο μέχρι την αίσθηση πως το στόμα παίρνει φωτιά. Παραδείγματα είναι ινδικά ..
13 Dec Παραδοσιακά Πρωτοχρονιάτικα Πιάτα από την Ασία!
0 875
Πλησιάζει και πάλι η Πρωτοχρονιά και ένα νέο έτος! Είτε μια χώρα έχει τους εορτασμούς της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στις 31 Δεκεμβρίου είτε κάποια άλλη μέρα του χρόνου, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έ..
24 Nov Πιπερόριζα / Τζίντζερ, ο φυσικός σύμμαχος της υγείας!
0 1123
Η πιπερόριζα ή τζίντζερ είναι μέρος της οικογένειας Zingiberaceae, η οποία περιλαμβάνει επίσης τον κουρκουμά και το κάρδαμο. Στην πραγματικότητα είναι ένα ρίζωμα, όχι μια ρίζα, δηλαδή ένα υπόγειο στέλ..
29 Sep Τι διαφορά έχει .... ?
0 865
Καθημερινά μας ρωτάτε για τις διαφορές ανάμεσα σε προϊόντα συχνής χρήσης στην ασιατική κουζίνα. Πάμε λοιπόν να μάθουμε κάποιες από αυτές!YAKITORI vs TERIYAKIΗ σάλτσα Yakitori  και Teriyaki  μοιάζουν π..
06 Sep Ασιατικό... Λεξικό! Vol.2
0 732
...MIRIN - Το Mirin  ή  αλλιώς γλυκό κρασί από ρύζι είναι ένα γλυκό και σιροπιαστό υγρό που όπως και η σάλτσα σόγιας, είναι ένα από τα πιο σημαντικά καρυκεύματα στην ιαπωνική κουζίνα. Παρόμοιο με το s..
23 Aug Ασιατικό ... Λεξικό ! Vol. 1
0 788
Όταν λαχταράτε ασιατικό φαγητό, σκέφτεστε αμέσως το delivery. Τι θα γινόταν αν σας λέγαμε ότι θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε χρόνο παράδοσης και χρήματα και να φτιάξετε μερικά από τα πιο αγαπημένα σα..
22 Aug Tofu Vs Tempeh
0 833
Tofu vs Tempeh Το τόφου και το τέμπε είναι και οι δύο μορφές της σόγιας. Ανεξάρτητα από το αν είστε χορτοφάγοι, αυτές οι αυξανόμενης ζήτησης πηγές φυτικής πρωτεΐνης μπορούν να γίνουν θρεπτικά συστατικ..
26 Jul Kορεάτικες πάστες : Doenjang, Gochujang, Ssamjang και πως θα αναβαθμίσουν το γεύμα σας!
0 1440
KOREAN PASTES Οι κορεατικές πάστες είναι κοινές βασικές πρώτες ύλες στην κορεατική κουζίνα, επειδή απλώς μεταφέρουν σχεδόν οποιοδήποτε κορεάτικο πιάτο σε άλλο επίπεδο, ιδιαίτερα όσον αφορά τη γεύση. Μ..
24 Jun Γιατί όμως ιαπωνικά μαχαίρια;
admin 0 1212
   Εάν τα συστατικά θεωρούνται η «ψυχή» του φαγητού, τότε τα μαχαίρια   αποτελούν σίγουρα το «σώμα» της προετοιμασίας και της εκτέλεσης του εκάστοτε πιάτου. Ως εργαλεία της πιο κοπιώδους και συνάμα πι..
14 Jun Gyoza vs Mandu vs Shumai
0 781
Τα dumplings είναι πουγκάκια ζύμης γεμάτα με γλυκιά ή αλμυρή γέμιση και υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη σε όλο τον κόσμο.Απλά αλλά πολύπλοκα, είναι απείρως προσαρμόσιμα και αποτελούν γευστικά πιάτα σε..
31 May Μπορεί η κατανάλωση πικάντικων φαγητών να μας δροσίσει σε μια ζεστή μέρα;
0 1140
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι πολιτισμοί στις πιο ζεστές τοποθεσίες στη γη τρώνε ζεστά και πικάντικα φαγητά; Γιατί οι άνθρωποι στην Νοτιοανατολική Ασία, την Ινδία, την Αφρική, Κεντρική και Νότια Αμερ..
17 May Q & A : 5 από τις πιο συχνές ερωτήσεις σας ! Vol. 2
0 1056
                                                                                                   Ήρθε η ώρα να απαντήσουμε σε κάποιες από τις πιο συχνές ερωτήσεις σας! Vol.2Τι είναι το Panko και ποι..
03 May Σωστή ψύξη τροφίμων !
0 1262
Είτε βάζετε τρόφιμα στο ψυγείο, στην κατάψυξη ή στο ντουλάπι, έχετε πολλές ευκαιρίες να αποτρέψετε τροφιμογενείς ασθένειες.Ο στόχος είναι να μην αρρωστήσετε τον εαυτό σας και τους άλλους από μικροοργα..
30 Mar Γαρίδες με τσίλι και σκόρδο!
30 Mar Egg Foo Young Κινέζικη ομελέτα!
23 Mar Οδηγός για Ασιατικά νούντλς!
0 4040
Τα ασιατικά νούντλς χωρίζονται ευρέως σε τρεις τύπους:  νούντλς από σιτάρι, νούντλς ρυζιού και “glass” νούντλς . Μάθετε περισσότερα για κάθε τύπο παρακάτω, για τα πιο δημοφιλή παραδείγματα του καθενό..
03 Mar Σολομός με λαχανικά και dressing τζίντζερ με σουσάμι!
03 Mar Poke bowl με τόνο!
03 Mar Γαρίδες με τσίλι και σκόρδο!
03 Mar Πάστα μαύρου φασολιού!
01 Mar Matcha tea, το αυθεντικό Ιαπωνικό τσάι!
0 3777
Τι είναι το Matcha;Το Matcha είναι μια μορφή πράσινου τσαγιού σε σκόνη. Για αιώνες, το matcha το απολαμβάνουν στην Ιαπωνία. Πρώτα από τους ευγενείς και αργότερα έγινε ρόφημα το οποίο όλος ο πληθυσμός ..
01 Mar Γιατί χρειάζομαι μια ηλεκτρική ρυζιέρα?
0 1776
Αξίζει μια ηλεκτρική ρυζιέρα; Μπορεί να κάνει περισσότερα από το να μαγειρέψει ρύζι; Χρειάζεστε μια ρυζιέρα για να φτιάξετε τέλειο ρύζι; Πώς λειτουργούν; Έχουμε τις απαντήσεις!                 Η λειτο..
17 Feb Q & A : 5 από τις πιο συχνές ερωτήσεις σας !
0 1159
Ήρθε η ώρα να απαντήσουμε σε κάποιες από τις πιο συχνές ερωτήσεις σας!    Τι διαφορά έχουν οι Κινέζικες με τις Ιαπωνικές σάλτσες σόγιας? Οι σάλτσες σόγιας κινέζικου τύπου συνήθως παρασκευάζονται για μ..
10 Feb Διαφορετικά είδη ξυδιού και πως να τα χρησιμοποιήσετε!
0 2253
Η λέξη vinegar (ξύδι) προέρχεται από το γαλλικό «vin aigre» ή ξινό κρασί.Ορίζεται ως υγρό κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση και περιέχει μια καθορισμένη ποσότητα οξικού οξέος και νερού. Το ξύδι είναι..
04 Feb Σούπα με soba noodles!
04 Feb Ιαπωνικό curry με ρύζι!
04 Feb Κορεάτικο Bibimbap!
04 Feb Nasi Goreng!
04 Feb Takoyaki χωρίς ειδικό τηγάνι!
01 Feb Gimbap Κορεάτικα ρολάκια ρυζιού!
01 Feb Gyoza με χοιρινό και λαχανικά!
31 Jan Βιετναμέζικη σούπα Pho
31 Jan Ινδονησιακά Mie goreng noodles!
Εμφάνιση 1 έως 36 από 127 (4 Σελ.)