Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι πολιτισμοί στις πιο ζεστές τοποθεσίες στη γη τρώνε ζεστά και πικάντικα φαγητά; Γιατί οι άνθρωποι στην Νοτιοανατολική Ασία, την Ινδία, την Αφρική, Κεντρική και Νότια Αμερική και την Καραϊβική τρώνε φαγητά αρωματισμένα με καυτερές πιπεριές τσίλι και μπαχαρικά που σας κάνουν να ιδρώνετε; Υπάρχει λόγος -  τα πικάντικα φαγητά σε κάνουν να ιδρώνεις, κάτι που με τη σειρά του σε βοηθά να δροσιστείς πιο γρήγορα. Είναι τόσο απλό!

Τα τσίλι όπως οι πιπεριές καγιέν, jalapeño και habanero παίρνουν τη θερμότητά τους από τη χημική ουσία καψαϊκίνη, η οποία προκαλεί μια νευρική απόκριση από το σώμα σας. Όπως εξήγησε ο καθηγητής του Yale , Barry Green στο Scientific American, τα πικάντικα φαγητά διεγείρουν τους υποδοχείς στο δέρμα που συνήθως ανταποκρίνονται στη θερμότητα. Το κεντρικό νευρικό σύστημα πυροδοτεί τόσο τις αισθήσεις όσο και τις φυσικές αντιδράσεις της θερμότητας, συμπεριλαμβανομένης της αγγειοδιαστολής, της εφίδρωσης και της έξαψης.

Έτσι, όσο παραμένετε ενυδατωμένοι ενώ τρώτε πικάντικα τρόφιμα, η εφίδρωση που προέρχεται από την απόλαυση ενός καλού καυτερού πιάτου θα αναγκάσει το σώμα σας να κρυώσει γρήγορα και πιο αποτελεσματικά.

Δεν υπάρχει κανένα κόλπο για να ανεχτείς τα πικάντικα τρόφιμα εκτός από εξάσκηση! Ξεκινήστε προσθέτοντας μικρές δόσεις μπαχαρικών ή σαλτσών στα κανονικά σας γεύματα σε τακτική βάση και τελικά προχωρήστε σε πιο καυτερά πιάτα.

Τρόφιμα αρωματισμένα με μπαχαρικά όπως κύμινο, τζίντζερ, τσίλι κ.λπ. πιστεύεται ότι έχουν πολλά οφέλη για την υγεία. Μελέτες έχουν δείξει ότι η προσθήκη μπαχαρικών στη διατροφή σας μπορεί να επηρεάσει τη μακροζωία, το μεταβολισμό και τις φλεγμονές.

Τα μπαχαρικά μπορούν να καταναλωθούν ωμά, αποξηραμένα ή ολόκληρα, επομένως είναι υπέροχο να πειραματιστείτε και να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα. Τα μπαχαρικά μπορούν να προστεθούν σχεδόν σε οτιδήποτε—αυγά, σαλάτες, dressings, smoothies, lattes (ναι, ο latte με κουρκουμά είναι παντού αυτή τη στιγμή!), πιάτα με ζυμαρικά ολικής αλέσεως. Μην φοβάστε να δοκιμάσετε κάτι νέο!


Εδώ   θα βρείτε το   "Can you handle the heat Mystery Box"    το οποίο είναι ένα κουτί έκπληξη και αποτελείται από προϊόντα που έχετε αγαπήσει.

13 διαφορετικά καυτερά best seller - σνακ, σάλτσες, πάστες και noodles - σας περιμένουν να τα δοκιμάσετε!