Το Ασιατικό Ρύζι θέλει τον τρόπο του για να ατμιστεί σωστά και να γίνει αφράτο. 


Παρακάτω θα βρείτε όλους τους τρόπους που μπορείτε να ετοιμάσετε το Jasmine, το Basmati και το Sushi Rice.



Tρόποι να μαγειρέψετε το ρύζι Jasmine




Μέθοδος σε εστία κουζίνας


Υλικά

 1 φλ. ρύζι

 1 & 1/2 φλ. νερό



1.Ξεπλένουμε το ρύζι προσεκτικά -μέχρι δύο φορές διότι είναι εύθραυστο-.


2. Σε μία κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, αδειάζουμε 1 κούπα ρύζι και 1 1/2 κούπα νερό. Καλύπτουμε με το καπάκι, μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση και έπειτα χαμηλώνουμε την ένταση, μαγειρεύοντας για 12' ακόμη.


3. Αφαιρούμε από την φωτιά, τοποθετούμε την κατσαρόλα στο τραπέζι και αφήνουμε με κλειστό καπάκι για 10'. Έπειτα ανοίγουμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.





Μέθοδος μικροκυμάτων


Υλικά

 1 φλ. ρύζι, πλυμένο

 2 φλ. νερό



1. Βάλτε το ρύζι σε ένα μπολ και ξεπλύνετε με κρύο νερό 4 με 5 φορές.


2. Ρίχνουμε 1 κούπα ρύζι και 2 κούπες νερό σε ένα μπολ για φούρνο μικροκυμάτων. Καλύπτουμε με ειδική μεμβράνη θερμότητας και ανοίγουμε 3-4 μικρές τρυπούλες στο κέντρο.


3. Τοποθετούμε το μπολ πάνω σε ένα βαθύ πιάτο - για αποφυγή νερού κατά το ψήσιμο -,και ρυθμίζουμε τον χρόνο στα 3'.


4. Μετά τα 3', αφαιρούμε το μπολ, το αφήνουμε να ξεκουραστεί με την μεμβράνη για 1' και ξανατοποθετούμε στο μικροκυμάτων για άλλα 5'.


5. Βγάζουμε από το φουρνάκι, αφαιρούμε την μεμβράνη, ανακατεύουμε προσεκτικά και είναι έτοιμο!




Μέθοδος ηλεκτρικής ρυζιέρας


Υλικά

 1 φλ. ρύζι, πλυμένο

 1 φλ. νερό



1. Βάλτε το ρύζι σε ένα μπολ και ξεπλύνετε με κρύο νερό 4 με 5 φορές.


2. Τοποθετούμε 1 κούπα ρύζι και 1 κούπα νερό στην ηλεκτρική ρυζιέρα και πατάμε το κουμπί "cook".


3. Μόλις τελειώσει η διαδικασία μαγειρέματος, αφήνουμε κλειστό για 10'. Ύστερα ανοίγουμε, ανακατεύουμε προσεκτικά και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.


Tip: Αν θέλουμε να δώσουμε έξτρα γεύση στο ρύζι μας, μπορούμε να γαρνίρουμε με φρέσκο, ψιλοκομμένο κόλιανδρο! Η γεύση του θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Ιδανικός συνδυασμός για να συνοδέψετε τα αγαπημένα σας πιάτα με κρέας, θαλασσινά ή λαχανικά! 




Tρόποι να μαγειρέψετε το ρύζι Basmati



 

Μέθοδος σε εστία κουζίνας


Υλικά

 1 φλ. ρύζι

 1 & 1/2 φλ. νερό


1. Βάλτε το ρύζι σε ένα μπολ και ξεπλύνετε με κρύο νερό 4 με 5 φορές.


2. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε και καρυκεύουμε με αλάτι.


3.Προσθέτουμε το νερό και μόλις βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε με κλειστό καπάκι για 15 λεπτά. 


4. Αποσύρουμε και το  αφήνουμε να ξεκουραστεί με κλειστό καπάκι για άλλα 10 λεπτά.



Μέθοδος ηλεκτρικής ρυζιέρας


Υλικά

 1 φλ. ρύζι, πλυμένο

 1 φλ. Νερό



1. Βάλτε το ρύζι σε ένα μπολ και ξεπλύνετε με κρύο νερό 4 με 5 φορές.


2. Τοποθετούμε 1 κούπα ρύζι και 1 κούπα νερό στην ηλεκτρική ρυζιέρα και πατάμε το κουμπί "cook".


3. Μόλις τελειώσει η διαδικασία μαγειρέματος, αφήνουμε κλειστό για 10'. Ύστερα ανοίγουμε, ανακατεύουμε προσεκτικά και είναι έτοιμο για σερβίρισμα!


Tip: Mπορείτε να προσθέσετε αλάτι, λοβούς κάρδαμου ή φύλλα δάφνης, για επιπλέον γεύση στο μαγείρεμα.




Tρόποι να μαγειρέψετε το Sushi Rice




Μέθοδος σε εστία κουζίνας



Υλικά

500 γρ. ρύζι

600ml νερό



1. Ξεπλένουμε το ρύζι με κρύο νερό 2 με 3 φορές. 


2. Βάζουμε την αναλογία νερού και ρυζιού στην κατσαρόλα μέχρι να βράσει το νερό και ύστερα κατεβάζουμε την θερμοκρασία στα μισά.


3. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. (Δεν ανοίγουμε καθόλου το καπάκι) 


4. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να σταθεί και να ατμιστεί για άλλα 15 λεπτά, χωρίς να ανοίξουμε το καπάκι. 



Μέθοδος ηλεκτρικής ρυζιέρας



Υλικά

 1 φλ. ρύζι, πλυμένο

 1 φλ. Νερό



1. Βάλτε το ρύζι σε ένα μπολ και ξεπλύνετε με κρύο νερό 2 με 3φορές.


2. Τοποθετούμε 1 κούπα ρύζι και 1 κούπα νερό στην ηλεκτρική ρυζιέρα και πατάμε το κουμπί "cook".


3. Μόλις τελειώσει η διαδικασία μαγειρέματος, αφήνουμε κλειστό για 10'. Ύστερα ανοίγουμε, ανακατεύουμε προσεκτικά και είναι έτοιμο για σερβίρισμα!


Tip: Mπορείτε να προσθέσετε μίγματα ρυζιού, furikake, μετά το μαγείρεμα για έξτρα γεύση.