Μενού
Το Καλάθι σας

Ξέρατε οτι... RSS Feed

30 Apr Umami: τα μυστικά της 5ης γεύσης!
0 796
Umami είναι η βασική πέμπτη γεύση. Οι επιστήμονες εντόπισαν υποδοχείς γεύσης umami στην ανθρώπινη γλώσσα το 2002 (μαζί με τους γλυκούς, ξινούς, πικρούς και αλμυρούς γευστικούς κάλυκες). Αυτό σημαίνει ..
24 Apr Ασιατικές Μαρινάδες
0 1034
Αν σου αρέσουν οι μαρινάδες, εμείς θα σε μυήσουμε στις Ασιατικές. Ανάλογα με το τι μαγειρεύεις ως βασικό υλικό, θα βρεις ποια μαρινάδα ταιριάζει καλύτερα. Τι κάνουν οι μαρινάδες; Μαλακώνουν το φαγητό..
09 Apr Φυσικά tips από Ασία για λαμπερό δέρμα !
0 1490
Ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο, τον τύπο δέρματος ή τον τόνο, αν υπάρχει ένα πράγμα στην κορυφή της λίστας επιθυμιών για το δέρμα όλων μας - είναι ένα υγιές λαμπερό δέρμα.Η ασιατική περιποίηση δέρ..
06 Feb K-drama Food Guide
0 15257
Πόσες είναι οι φορές που ενώ βλέπετε Κορεάτικες σειρές έχετε ζηλέψει τα πιάτα, τα ποτά και τα σνακ που καταναλώνουν οι πρωταγωνιστές?Εμείς πολλές. Γι' αυτό δημιουργήσαμε έναν οδηγό με τις συνταγές και..
31 Oct Μάθε πως φτιάχνουμε ρύζι στον ατμό!
0 8511
Το Ασιατικό Ρύζι θέλει τον τρόπο του για να ατμιστεί σωστά και να γίνει αφράτο. Παρακάτω θα βρείτε όλους τους τρόπους που μπορείτε να ετοιμάσετε το Jasmine, το Basmati και το Sushi Rice.Tρόποι να μαγε..
17 Oct Τα πάντα για τα αγαπημένα μας Wok!
0 4874
Από τα πιο ευέλικτα μαγειρικά σκεύη, το απλά σχεδιασμένο γουόκ προέρχεται από την Κίνα και χρησιμοποιείται πλέον σε όλο τον κόσμο.Το γουόκ είναι ένα βαθύ τηγάνι σε κοίλο σχήμα με κεκλιμένες πλευρές πο..
05 Sep Τα οφέλη του τσαγιού Oolong!
0 5221
Τι είναι το τσάι oolong;Το τσάι Oolong είναι ένα παραδοσιακό κινέζικο τσάι.Είναι φτιαγμένο από τα φύλλα του φυτού Camellia sinensis, του ίδιου φυτού που χρησιμοποιείται για την παρασκευή πράσινου και ..
13 Jun Τι είναι το Panko?
0 6690
Τι είναι ο Panko;Το Panko (パン粉), που μερικές φορές αναφέρεται ως ιαπωνική τριμμένη φρυγανιά, ("pan" σημαίνει ψωμί και "ko" σημαίνει αλεύρι), είναι ένας ειδικός τύπος τριμμένης φρυγανιάς που έχει σχεδι..
18 Apr Konjac ή Shirataki Νούντλς, μια εναλλακτική με χαμηλές θερμίδες!
0 5593
Εάν ακολουθείτε μια vegan, χωρίς γλουτένη, κέτο διατροφή ή απλά προσπαθείτε να περιορίσετε την κατανάλωση υδατανθράκων σε χαμηλά επίπεδα, πιθανότατα θα συναντήσετε το konjac ή κονιάκου στην αναζήτησή ..
21 Mar Τι ακριβώς είναι η σάλτσα στρειδιών?
0 5185
Όλοι γνωρίζουν για τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα hoisin και τη σάλτσα ψαριού, αλλά η σάλτσα στρειδιών είναι ελαφρώς πιο μυστηριώδης.Τι είναι η σάλτσα στρειδιών;Η σάλτσα Oyster  είναι μια πλούσια, σιροπι..
23 Feb Τι είναι το Mirin? Πώς το χρησιμοποιoύμε?
0 11294
Όταν σκέφτεστε το ιαπωνικό κρασί ρυζιού, πιθανότατα σκέφτεστε το σάκε. Το Mirin είναι αρκετά κοντά, αλλά υπάρχουν μερικές σημαντικές διακρίσεις.  Στην πιο αληθινή του μορφή (που ονομάζεται "hon mirin"..
24 Jan Μερικοί το προτιμούν ... καυτό!
0 3307
Τα πικάντικα πιάτα υπάρχουν σχεδόν σε κάθε κουζίνα σε όλο τον κόσμο, με την πικάντικη γεύση να κυμαίνεται από ελαφρώς πικάντικο μέχρι την αίσθηση πως το στόμα παίρνει φωτιά. Παραδείγματα είναι ινδικά ..
13 Dec Παραδοσιακά Πρωτοχρονιάτικα Πιάτα από την Ασία!
0 3754
Πλησιάζει και πάλι η Πρωτοχρονιά και ένα νέο έτος! Είτε μια χώρα έχει τους εορτασμούς της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στις 31 Δεκεμβρίου είτε κάποια άλλη μέρα του χρόνου, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έ..
24 Nov Πιπερόριζα / Τζίντζερ, ο φυσικός σύμμαχος της υγείας!
0 3797
Η πιπερόριζα ή τζίντζερ είναι μέρος της οικογένειας Zingiberaceae, η οποία περιλαμβάνει επίσης τον κουρκουμά και το κάρδαμο. Στην πραγματικότητα είναι ένα ρίζωμα, όχι μια ρίζα, δηλαδή ένα υπόγειο στέλ..
29 Sep Τι διαφορά έχει .... ?
0 3298
Καθημερινά μας ρωτάτε για τις διαφορές ανάμεσα σε προϊόντα συχνής χρήσης στην ασιατική κουζίνα. Πάμε λοιπόν να μάθουμε κάποιες από αυτές!YAKITORI vs TERIYAKIΗ σάλτσα Yakitori  και Teriyaki  μοιάζουν π..
06 Sep Ασιατικό... Λεξικό! Vol.2
0 2967
...MIRIN - Το Mirin  ή  αλλιώς γλυκό κρασί από ρύζι είναι ένα γλυκό και σιροπιαστό υγρό που όπως και η σάλτσα σόγιας, είναι ένα από τα πιο σημαντικά καρυκεύματα στην ιαπωνική κουζίνα. Παρόμοιο με το s..
23 Aug Ασιατικό ... Λεξικό ! Vol. 1
0 3052
Όταν λαχταράτε ασιατικό φαγητό, σκέφτεστε αμέσως το delivery. Τι θα γινόταν αν σας λέγαμε ότι θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε χρόνο παράδοσης και χρήματα και να φτιάξετε μερικά από τα πιο αγαπημένα σα..
22 Aug Tofu Vs Tempeh
0 3395
Tofu vs Tempeh Το τόφου και το τέμπε είναι και οι δύο μορφές της σόγιας. Ανεξάρτητα από το αν είστε χορτοφάγοι, αυτές οι αυξανόμενης ζήτησης πηγές φυτικής πρωτεΐνης μπορούν να γίνουν θρεπτικά συστατικ..
26 Jul Kορεάτικες πάστες : Doenjang, Gochujang, Ssamjang και πως θα αναβαθμίσουν το γεύμα σας!
0 6665
KOREAN PASTES Οι κορεατικές πάστες είναι κοινές βασικές πρώτες ύλες στην κορεατική κουζίνα, επειδή απλώς μεταφέρουν σχεδόν οποιοδήποτε κορεάτικο πιάτο σε άλλο επίπεδο, ιδιαίτερα όσον αφορά τη γεύση. Μ..
24 Jun Γιατί όμως ιαπωνικά μαχαίρια;
admin 0 3718
   Εάν τα συστατικά θεωρούνται η «ψυχή» του φαγητού, τότε τα μαχαίρια   αποτελούν σίγουρα το «σώμα» της προετοιμασίας και της εκτέλεσης του εκάστοτε πιάτου. Ως εργαλεία της πιο κοπιώδους και συνάμα πι..
14 Jun Gyoza vs Mandu vs Shumai
0 3146
Τα dumplings είναι πουγκάκια ζύμης γεμάτα με γλυκιά ή αλμυρή γέμιση και υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη σε όλο τον κόσμο.Απλά αλλά πολύπλοκα, είναι απείρως προσαρμόσιμα και αποτελούν γευστικά πιάτα σε..
31 May Μπορεί η κατανάλωση πικάντικων φαγητών να μας δροσίσει σε μια ζεστή μέρα;
0 3655
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι πολιτισμοί στις πιο ζεστές τοποθεσίες στη γη τρώνε ζεστά και πικάντικα φαγητά; Γιατί οι άνθρωποι στην Νοτιοανατολική Ασία, την Ινδία, την Αφρική, Κεντρική και Νότια Αμερ..
17 May Q & A : 5 από τις πιο συχνές ερωτήσεις σας ! Vol. 2
0 3431
                                                                                                   Ήρθε η ώρα να απαντήσουμε σε κάποιες από τις πιο συχνές ερωτήσεις σας! Vol.2Τι είναι το Panko και ποι..
03 May Σωστή ψύξη τροφίμων !
0 4143
Είτε βάζετε τρόφιμα στο ψυγείο, στην κατάψυξη ή στο ντουλάπι, έχετε πολλές ευκαιρίες να αποτρέψετε τροφιμογενείς ασθένειες.Ο στόχος είναι να μην αρρωστήσετε τον εαυτό σας και τους άλλους από μικροοργα..
23 Mar Οδηγός για Ασιατικά νούντλς!
0 9291
Τα ασιατικά νούντλς χωρίζονται ευρέως σε τρεις τύπους:  νούντλς από σιτάρι, νούντλς ρυζιού και “glass” νούντλς . Μάθετε περισσότερα για κάθε τύπο παρακάτω, για τα πιο δημοφιλή παραδείγματα του καθενό..
01 Mar Matcha tea, το αυθεντικό Ιαπωνικό τσάι!
0 7354
Τι είναι το Matcha;Το Matcha είναι μια μορφή πράσινου τσαγιού σε σκόνη. Για αιώνες, το matcha το απολαμβάνουν στην Ιαπωνία. Πρώτα από τους ευγενείς και αργότερα έγινε ρόφημα το οποίο όλος ο πληθυσμός ..
01 Mar Γιατί χρειάζομαι μια ηλεκτρική ρυζιέρα?
0 4669
Αξίζει μια ηλεκτρική ρυζιέρα; Μπορεί να κάνει περισσότερα από το να μαγειρέψει ρύζι; Χρειάζεστε μια ρυζιέρα για να φτιάξετε τέλειο ρύζι; Πώς λειτουργούν; Έχουμε τις απαντήσεις!                 Η λειτο..
17 Feb Q & A : 5 από τις πιο συχνές ερωτήσεις σας !
0 3608
Ήρθε η ώρα να απαντήσουμε σε κάποιες από τις πιο συχνές ερωτήσεις σας!    Τι διαφορά έχουν οι Κινέζικες με τις Ιαπωνικές σάλτσες σόγιας? Οι σάλτσες σόγιας κινέζικου τύπου συνήθως παρασκευάζονται για μ..
10 Feb Διαφορετικά είδη ξυδιού και πως να τα χρησιμοποιήσετε!
0 6361
Η λέξη vinegar (ξύδι) προέρχεται από το γαλλικό «vin aigre» ή ξινό κρασί.Ορίζεται ως υγρό κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση και περιέχει μια καθορισμένη ποσότητα οξικού οξέος και νερού. Το ξύδι είναι..
30 Jan Ένας πλήρης οδηγός για τα μπαχαρικά !
0 4012
Ένα μπαχαρικό, γνωστό και ως αρωματικό ή καρύκευμα, είναι μια ουσία που χρησιμοποιείται για να αρωματίσει τα τρόφιμα. Προέρχεται από ένα αποξηραμένο φυτό, συνήθως από σπόρους, φλοιό ή μέρος ρίζας, αλέ..
27 Jan Όλα για το αγαπημένο μας κάρυ !
0 3341
Τι είναι κάρυ?Το κάρυ προέρχεται από την κουζίνα της   Ινδικής υποηπείρου και η λέξη προέρχεται από την ινδική Ταμίλ λέξη «Kari» που σημαίνει σάλτσα ή σούπα που τρώγεται με ρύζι.  Πάστα ή Σκόνη κάρυ?..
21 Jan Κίμτσι, η υπερτροφή από την Κορέα!
0 4982
Τι είναι το κίμτσι λοιπόν;   “Κίμτσι” είναι ουσιαστικά η διαδικασία στην οποία τα λαχανικά έχουν αλατιστεί, καρυκευτεί και ζυμωθεί , η οποία ήταν αρχικά ένας τρόπος διατήρησης των λαχανικών για τους..
07 Jan Μίσο, η Ιαπωνική μακροβιοτική τροφή!
0 3966
Το μίσο είναι ένα είδος πάστας, αποτελεί ένα από τα πιο hot υλικά της παγκόσμιας πλέον γαστρονονομίας, κατάγεται από την Ιαπωνία και είναι το απόλυτο συνώνυμο της γεύσης umami. Παρασκευάζεται κυρίως α..
04 Jan Ποιά σάλτσα σόγιας να διαλέξω?
admin 0 9801
Η σάλτσα σόγιας είναι ένα αλμυρό υγρό καρύκευμα που παράγεται παραδοσιακά με ζύμωση φασολιών σόγιας και σιταριού.Πιστεύεται ότι προήλθε από ένα κινεζικό προϊόν που ονομάζεται "chiang" πριν από περισσό..
29 Dec Τα οφέλη του λαδιού καρύδας
0 2809
Το λάδι καρύδας είναι ένα εδώδιμο ωμό λάδι, που χρησιμοποιείται ευρέως στις τροπικές χώρες εδώ και πολλές γενιές, αποτελώντας την κύρια πηγή μαγειρικού ελαίου στη διατροφή τους. Είναι ανθεκτικό στη θε..
01 Nov We are hiring!
0 2302
Η οικογένεια του Salamat μεγαλώνει!Το κατάστημά μας στο Νέο Ψυχικό αναζητά υπεύθυνα άτομα για την κάλυψη θέσης Ταμία - Πωλητή καταστήματος. ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ/Η:  1. Για τον καθημερινό συντονισμό και ..
Εμφάνιση 1 έως 36 από 36 (1 Σελ.)