Αν
σου αρέσουν οι μαρινάδες, εμείς θα σε
μυήσουμε στις Ασιατικές. Ανάλογα με το
τι μαγειρεύεις ως βασικό υλικό, θα βρεις
ποια μαρινάδα ταιριάζει καλύτερα.
Τι
κάνουν οι μαρινάδες;
Μαλακώνουν
το φαγητό..
Ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο, τον τύπο δέρματος ή τον τόνο, αν υπάρχει ένα πράγμα στην κορυφή της λίστας επιθυμιών για το δέρμα όλων μας - είναι ένα υγιές λαμπερό δέρμα.Η ασιατική περιποίηση δέρ..
Πόσες είναι οι φορές που ενώ βλέπετε Κορεάτικες σειρές έχετε ζηλέψει τα πιάτα, τα ποτά και τα σνακ που καταναλώνουν οι πρωταγωνιστές?Εμείς πολλές. Γι' αυτό δημιουργήσαμε έναν οδηγό με τις συνταγές και..
Το Ασιατικό Ρύζι θέλει τον τρόπο του για να ατμιστεί σωστά και να γίνει αφράτο. Παρακάτω θα βρείτε όλους τους τρόπους που μπορείτε να ετοιμάσετε το Jasmine, το Basmati και το Sushi Rice.Tρόποι να μαγε..
Από τα πιο ευέλικτα μαγειρικά σκεύη, το απλά σχεδιασμένο γουόκ προέρχεται από την Κίνα και χρησιμοποιείται πλέον σε όλο τον κόσμο.Το γουόκ είναι ένα βαθύ τηγάνι σε κοίλο σχήμα με κεκλιμένες πλευρές πο..
Τι είναι το τσάι oolong;Το τσάι Oolong είναι ένα παραδοσιακό κινέζικο τσάι.Είναι φτιαγμένο από τα φύλλα του φυτού Camellia sinensis, του ίδιου φυτού που χρησιμοποιείται για την παρασκευή πράσινου και ..
Τι είναι ο Panko;Το Panko (パン粉), που μερικές φορές αναφέρεται ως ιαπωνική τριμμένη φρυγανιά, ("pan" σημαίνει ψωμί και "ko" σημαίνει αλεύρι), είναι ένας ειδικός τύπος τριμμένης φρυγανιάς που έχει σχεδι..
Εάν ακολουθείτε μια vegan, χωρίς γλουτένη, κέτο διατροφή ή απλά προσπαθείτε να περιορίσετε την κατανάλωση υδατανθράκων σε χαμηλά επίπεδα, πιθανότατα θα συναντήσετε το konjac ή κονιάκου στην αναζήτησή ..
Όλοι γνωρίζουν για τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα hoisin και τη σάλτσα ψαριού, αλλά η σάλτσα στρειδιών είναι ελαφρώς πιο μυστηριώδης.Τι είναι η σάλτσα στρειδιών;Η σάλτσα Oyster είναι μια πλούσια, σιροπι..
Όταν σκέφτεστε το ιαπωνικό κρασί ρυζιού, πιθανότατα σκέφτεστε το σάκε. Το Mirin είναι αρκετά κοντά, αλλά υπάρχουν μερικές σημαντικές διακρίσεις. Στην πιο αληθινή του μορφή (που ονομάζεται "hon mirin"..
Τα πικάντικα πιάτα υπάρχουν σχεδόν σε κάθε κουζίνα σε όλο τον κόσμο, με την πικάντικη γεύση να κυμαίνεται από ελαφρώς πικάντικο μέχρι την αίσθηση πως το στόμα παίρνει φωτιά. Παραδείγματα είναι ινδικά ..
Πλησιάζει και πάλι η Πρωτοχρονιά και ένα νέο έτος! Είτε μια χώρα έχει τους εορτασμούς της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στις 31 Δεκεμβρίου είτε κάποια άλλη μέρα του χρόνου, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έ..
Η πιπερόριζα ή τζίντζερ είναι μέρος της οικογένειας Zingiberaceae, η οποία περιλαμβάνει επίσης τον κουρκουμά και το κάρδαμο. Στην πραγματικότητα είναι ένα ρίζωμα, όχι μια ρίζα, δηλαδή ένα υπόγειο στέλ..
Καθημερινά μας ρωτάτε για τις διαφορές ανάμεσα σε προϊόντα συχνής χρήσης στην ασιατική κουζίνα. Πάμε λοιπόν να μάθουμε κάποιες από αυτές!YAKITORI vs TERIYAKIΗ σάλτσα Yakitori και Teriyaki μοιάζουν π..
...MIRIN - Το Mirin ή αλλιώς γλυκό κρασί από ρύζι είναι ένα γλυκό και σιροπιαστό υγρό που όπως και η σάλτσα σόγιας, είναι ένα από τα πιο σημαντικά καρυκεύματα στην ιαπωνική κουζίνα. Παρόμοιο με το s..
Όταν λαχταράτε ασιατικό φαγητό, σκέφτεστε αμέσως το delivery. Τι θα γινόταν αν σας λέγαμε ότι θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε χρόνο παράδοσης και χρήματα και να φτιάξετε μερικά από τα πιο αγαπημένα σα..
Tofu vs Tempeh Το τόφου και το τέμπε είναι και οι δύο μορφές της σόγιας. Ανεξάρτητα από το αν είστε χορτοφάγοι, αυτές οι αυξανόμενης ζήτησης πηγές φυτικής πρωτεΐνης μπορούν να γίνουν θρεπτικά συστατικ..
KOREAN PASTES Οι κορεατικές πάστες είναι κοινές βασικές πρώτες ύλες στην κορεατική κουζίνα, επειδή απλώς μεταφέρουν σχεδόν οποιοδήποτε κορεάτικο πιάτο σε άλλο επίπεδο, ιδιαίτερα όσον αφορά τη γεύση. Μ..
Εάν τα συστατικά θεωρούνται η «ψυχή» του φαγητού, τότε τα μαχαίρια αποτελούν σίγουρα το «σώμα» της προετοιμασίας και της εκτέλεσης του εκάστοτε πιάτου. Ως εργαλεία της πιο κοπιώδους και συνάμα πι..
Τα dumplings είναι πουγκάκια ζύμης γεμάτα με γλυκιά ή αλμυρή γέμιση και υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη σε όλο τον κόσμο.Απλά αλλά πολύπλοκα, είναι απείρως προσαρμόσιμα και αποτελούν γευστικά πιάτα σε..
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι πολιτισμοί στις πιο ζεστές τοποθεσίες στη γη τρώνε ζεστά και πικάντικα φαγητά; Γιατί οι άνθρωποι στην Νοτιοανατολική Ασία, την Ινδία, την Αφρική, Κεντρική και Νότια Αμερ..
Είτε βάζετε τρόφιμα στο ψυγείο, στην κατάψυξη ή στο ντουλάπι, έχετε πολλές ευκαιρίες να αποτρέψετε τροφιμογενείς ασθένειες.Ο στόχος είναι να μην αρρωστήσετε τον εαυτό σας και τους άλλους από μικροοργα..
Τα ασιατικά νούντλς χωρίζονται ευρέως σε τρεις τύπους: νούντλς από σιτάρι, νούντλς ρυζιού και “glass” νούντλς
. Μάθετε
περισσότερα για κάθε τύπο παρακάτω, για τα πιο δημοφιλή παραδείγματα του
καθενό..
Τι είναι το Matcha;Το Matcha είναι μια μορφή πράσινου τσαγιού σε σκόνη. Για αιώνες, το matcha το απολαμβάνουν στην Ιαπωνία. Πρώτα από τους ευγενείς και αργότερα έγινε ρόφημα το οποίο όλος ο πληθυσμός ..
Αξίζει μια ηλεκτρική ρυζιέρα; Μπορεί να κάνει περισσότερα από το να μαγειρέψει ρύζι; Χρειάζεστε μια ρυζιέρα για να φτιάξετε τέλειο ρύζι; Πώς λειτουργούν; Έχουμε τις απαντήσεις! Η λειτο..
Ήρθε η ώρα να απαντήσουμε σε κάποιες από τις πιο συχνές
ερωτήσεις σας! Τι διαφορά έχουν οι Κινέζικες με τις Ιαπωνικές σάλτσες σόγιας? Οι σάλτσες σόγιας κινέζικου τύπου συνήθως
παρασκευάζονται για μ..
Η λέξη vinegar (ξύδι) προέρχεται από το γαλλικό
«vin aigre» ή ξινό κρασί.Ορίζεται ως
υγρό κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση και περιέχει μια καθορισμένη ποσότητα
οξικού οξέος και νερού. Το ξύδι είναι..
Ένα
μπαχαρικό, γνωστό και ως αρωματικό ή καρύκευμα, είναι μια ουσία που χρησιμοποιείται για να αρωματίσει τα τρόφιμα. Προέρχεται από ένα αποξηραμένο φυτό, συνήθως από σπόρους, φλοιό ή μέρος
ρίζας, αλέ..
Τι είναι κάρυ?Το κάρυ
προέρχεται από την κουζίνα της Ινδικής υποηπείρου και η λέξη προέρχεται από την ινδική
Ταμίλ λέξη «Kari» που σημαίνει σάλτσα ή
σούπα που τρώγεται με ρύζι.
Πάστα ή Σκόνη κάρυ?..
Τι είναι το κίμτσι λοιπόν;
“Κίμτσι” είναι ουσιαστικά η διαδικασία στην
οποία τα λαχανικά έχουν αλατιστεί, καρυκευτεί και ζυμωθεί , η οποία ήταν αρχικά
ένας τρόπος διατήρησης των λαχανικών για τους..
Το μίσο είναι ένα είδος πάστας, αποτελεί ένα από τα πιο hot υλικά της παγκόσμιας πλέον
γαστρονονομίας, κατάγεται από την Ιαπωνία και είναι το απόλυτο συνώνυμο της
γεύσης umami. Παρασκευάζεται κυρίως α..
Η σάλτσα σόγιας είναι ένα αλμυρό υγρό καρύκευμα που παράγεται παραδοσιακά με ζύμωση φασολιών σόγιας και σιταριού.Πιστεύεται ότι προήλθε από ένα κινεζικό προϊόν που ονομάζεται "chiang" πριν από περισσό..
Το λάδι καρύδας είναι ένα εδώδιμο ωμό λάδι, που χρησιμοποιείται ευρέως στις τροπικές χώρες εδώ και πολλές γενιές, αποτελώντας την κύρια πηγή μαγειρικού ελαίου στη διατροφή τους. Είναι ανθεκτικό στη θε..
Η οικογένεια του Salamat μεγαλώνει!Το κατάστημά μας στο Νέο Ψυχικό αναζητά υπεύθυνα άτομα για την κάλυψη θέσης Ταμία - Πωλητή καταστήματος. ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ/Η: 1. Για τον καθημερινό συντονισμό και ..