Μενού
Το Καλάθι σας

Ξέρατε οτι... RSS Feed

16 Jul Παγκόσμια Ημέρα Παγωτού!
0 203
Λατρεύεις το παγωτό, σωστά; Φυσικά και ναι...γιατί αλλιώς θα ήσουν εδώ; Λοιπόν, η Διεθνής Ημέρα Παγωτού γιορτάζεται την τρίτη Κυριακή του Ιουλίου, η οποία προφανώς ακούγεται σαν μια καταπληκτική γιορτ..
09 Jul 5 ιδιαίτερα προϊόντα που θα αγαπήσεις!
0 165
Μπορεί να είσαι νέος στην ασιατική κουζίνα, μπορεί να έχεις εντρυφήσει παραπάνω, όμως είμαστε σίγουροι πως αυτά τα προϊόντα δεν τα έχεις ξαναβρεί.Γ'αυτό λοιπόν μην χάνεις χρόνο!ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΣΟΓΙΑΣ & ΝΤΑΪ..
27 Jun Tteokbokki, to Κορεάτικο street food που όλοι λατρεύουν!
0 260
Τι είναι το TteokbokkiΤο Tteokbokki (떡볶이) είναι ένα από τα πιο δημοφιλή street food και comfort foods στην Κορέα. Tteokbokki κυριολεκτικά σημαίνει τηγανητά κέικ ρυζιού: tteok είναι η λέξη για κέικ ρυζ..
18 Jun Soju, το πιο διάσημο ποτό της Κορέας!
0 268
Το Soju είναι το πιο εμβληματικό και το μεγαλύτερο σε κατανάλωση αλκοόλ της Κορέας - ο μέσος Κορεάτης καταναλώνει 53 μπουκάλια soju το χρόνο. Το Soju ήταν παραδοσιακά ένα αποσταγμένο ποτό που παρασκευ..
30 Apr Umami: τα μυστικά της 5ης γεύσης!
0 1218
Umami είναι η βασική πέμπτη γεύση. Οι επιστήμονες εντόπισαν υποδοχείς γεύσης umami στην ανθρώπινη γλώσσα το 2002 (μαζί με τους γλυκούς, ξινούς, πικρούς και αλμυρούς γευστικούς κάλυκες). Αυτό σημαίνει ..
24 Apr Ασιατικές Μαρινάδες
0 1438
Αν σου αρέσουν οι μαρινάδες, εμείς θα σε μυήσουμε στις Ασιατικές. Ανάλογα με το τι μαγειρεύεις ως βασικό υλικό, θα βρεις ποια μαρινάδα ταιριάζει καλύτερα. Τι κάνουν οι μαρινάδες; Μαλακώνουν το φαγητό..
09 Apr Φυσικά tips από Ασία για λαμπερό δέρμα !
0 1839
Ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο, τον τύπο δέρματος ή τον τόνο, αν υπάρχει ένα πράγμα στην κορυφή της λίστας επιθυμιών για το δέρμα όλων μας - είναι ένα υγιές λαμπερό δέρμα.Η ασιατική περιποίηση δέρ..
06 Feb K-drama Food Guide
0 20753
Πόσες είναι οι φορές που ενώ βλέπετε Κορεάτικες σειρές έχετε ζηλέψει τα πιάτα, τα ποτά και τα σνακ που καταναλώνουν οι πρωταγωνιστές?Εμείς πολλές. Γι' αυτό δημιουργήσαμε έναν οδηγό με τις συνταγές και..
31 Oct Μάθε πως φτιάχνουμε ρύζι στον ατμό!
0 9966
Το Ασιατικό Ρύζι θέλει τον τρόπο του για να ατμιστεί σωστά και να γίνει αφράτο. Παρακάτω θα βρείτε όλους τους τρόπους που μπορείτε να ετοιμάσετε το Jasmine, το Basmati και το Sushi Rice.Tρόποι να μαγε..
17 Oct Τα πάντα για τα αγαπημένα μας Wok!
0 5359
Από τα πιο ευέλικτα μαγειρικά σκεύη, το απλά σχεδιασμένο γουόκ προέρχεται από την Κίνα και χρησιμοποιείται πλέον σε όλο τον κόσμο.Το γουόκ είναι ένα βαθύ τηγάνι σε κοίλο σχήμα με κεκλιμένες πλευρές πο..
05 Sep Τα οφέλη του τσαγιού Oolong!
0 5820
Τι είναι το τσάι oolong;Το τσάι Oolong είναι ένα παραδοσιακό κινέζικο τσάι.Είναι φτιαγμένο από τα φύλλα του φυτού Camellia sinensis, του ίδιου φυτού που χρησιμοποιείται για την παρασκευή πράσινου και ..
13 Jun Τι είναι το Panko?
0 7164
Τι είναι ο Panko;Το Panko (パン粉), που μερικές φορές αναφέρεται ως ιαπωνική τριμμένη φρυγανιά, ("pan" σημαίνει ψωμί και "ko" σημαίνει αλεύρι), είναι ένας ειδικός τύπος τριμμένης φρυγανιάς που έχει σχεδι..
18 Apr Konjac ή Shirataki Νούντλς, μια εναλλακτική με χαμηλές θερμίδες!
0 5896
Εάν ακολουθείτε μια vegan, χωρίς γλουτένη, κέτο διατροφή ή απλά προσπαθείτε να περιορίσετε την κατανάλωση υδατανθράκων σε χαμηλά επίπεδα, πιθανότατα θα συναντήσετε το konjac ή κονιάκου στην αναζήτησή ..
21 Mar Τι ακριβώς είναι η σάλτσα στρειδιών?
0 5466
Όλοι γνωρίζουν για τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα hoisin και τη σάλτσα ψαριού, αλλά η σάλτσα στρειδιών είναι ελαφρώς πιο μυστηριώδης.Τι είναι η σάλτσα στρειδιών;Η σάλτσα Oyster  είναι μια πλούσια, σιροπι..
23 Feb Τι είναι το Mirin? Πώς το χρησιμοποιoύμε?
0 12719
Όταν σκέφτεστε το ιαπωνικό κρασί ρυζιού, πιθανότατα σκέφτεστε το σάκε. Το Mirin είναι αρκετά κοντά, αλλά υπάρχουν μερικές σημαντικές διακρίσεις.  Στην πιο αληθινή του μορφή (που ονομάζεται "hon mirin"..
24 Jan Μερικοί το προτιμούν ... καυτό!
0 3522
Τα πικάντικα πιάτα υπάρχουν σχεδόν σε κάθε κουζίνα σε όλο τον κόσμο, με την πικάντικη γεύση να κυμαίνεται από ελαφρώς πικάντικο μέχρι την αίσθηση πως το στόμα παίρνει φωτιά. Παραδείγματα είναι ινδικά ..
13 Dec Παραδοσιακά Πρωτοχρονιάτικα Πιάτα από την Ασία!
0 3978
Πλησιάζει και πάλι η Πρωτοχρονιά και ένα νέο έτος! Είτε μια χώρα έχει τους εορτασμούς της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στις 31 Δεκεμβρίου είτε κάποια άλλη μέρα του χρόνου, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έ..
24 Nov Πιπερόριζα / Τζίντζερ, ο φυσικός σύμμαχος της υγείας!
0 3975
Η πιπερόριζα ή τζίντζερ είναι μέρος της οικογένειας Zingiberaceae, η οποία περιλαμβάνει επίσης τον κουρκουμά και το κάρδαμο. Στην πραγματικότητα είναι ένα ρίζωμα, όχι μια ρίζα, δηλαδή ένα υπόγειο στέλ..
29 Sep Τι διαφορά έχει .... ?
0 3496
Καθημερινά μας ρωτάτε για τις διαφορές ανάμεσα σε προϊόντα συχνής χρήσης στην ασιατική κουζίνα. Πάμε λοιπόν να μάθουμε κάποιες από αυτές!YAKITORI vs TERIYAKIΗ σάλτσα Yakitori  και Teriyaki  μοιάζουν π..
06 Sep Ασιατικό... Λεξικό! Vol.2
0 3119
...MIRIN - Το Mirin  ή  αλλιώς γλυκό κρασί από ρύζι είναι ένα γλυκό και σιροπιαστό υγρό που όπως και η σάλτσα σόγιας, είναι ένα από τα πιο σημαντικά καρυκεύματα στην ιαπωνική κουζίνα. Παρόμοιο με το s..
23 Aug Ασιατικό ... Λεξικό ! Vol. 1
0 3192
Όταν λαχταράτε ασιατικό φαγητό, σκέφτεστε αμέσως το delivery. Τι θα γινόταν αν σας λέγαμε ότι θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε χρόνο παράδοσης και χρήματα και να φτιάξετε μερικά από τα πιο αγαπημένα σα..
22 Aug Tofu Vs Tempeh
0 3613
Tofu vs Tempeh Το τόφου και το τέμπε είναι και οι δύο μορφές της σόγιας. Ανεξάρτητα από το αν είστε χορτοφάγοι, αυτές οι αυξανόμενης ζήτησης πηγές φυτικής πρωτεΐνης μπορούν να γίνουν θρεπτικά συστατικ..
26 Jul Kορεάτικες πάστες : Doenjang, Gochujang, Ssamjang και πως θα αναβαθμίσουν το γεύμα σας!
0 8556
KOREAN PASTES Οι κορεατικές πάστες είναι κοινές βασικές πρώτες ύλες στην κορεατική κουζίνα, επειδή απλώς μεταφέρουν σχεδόν οποιοδήποτε κορεάτικο πιάτο σε άλλο επίπεδο, ιδιαίτερα όσον αφορά τη γεύση. Μ..
24 Jun Γιατί όμως ιαπωνικά μαχαίρια;
admin 0 3913
   Εάν τα συστατικά θεωρούνται η «ψυχή» του φαγητού, τότε τα μαχαίρια   αποτελούν σίγουρα το «σώμα» της προετοιμασίας και της εκτέλεσης του εκάστοτε πιάτου. Ως εργαλεία της πιο κοπιώδους και συνάμα πι..
14 Jun Gyoza vs Mandu vs Shumai
0 3349
Τα dumplings είναι πουγκάκια ζύμης γεμάτα με γλυκιά ή αλμυρή γέμιση και υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη σε όλο τον κόσμο.Απλά αλλά πολύπλοκα, είναι απείρως προσαρμόσιμα και αποτελούν γευστικά πιάτα σε..
31 May Μπορεί η κατανάλωση πικάντικων φαγητών να μας δροσίσει σε μια ζεστή μέρα;
0 3863
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι πολιτισμοί στις πιο ζεστές τοποθεσίες στη γη τρώνε ζεστά και πικάντικα φαγητά; Γιατί οι άνθρωποι στην Νοτιοανατολική Ασία, την Ινδία, την Αφρική, Κεντρική και Νότια Αμερ..
17 May Q & A : 5 από τις πιο συχνές ερωτήσεις σας ! Vol. 2
0 3595
                                                                                                   Ήρθε η ώρα να απαντήσουμε σε κάποιες από τις πιο συχνές ερωτήσεις σας! Vol.2Τι είναι το Panko και ποι..
03 May Σωστή ψύξη τροφίμων !
0 4373
Είτε βάζετε τρόφιμα στο ψυγείο, στην κατάψυξη ή στο ντουλάπι, έχετε πολλές ευκαιρίες να αποτρέψετε τροφιμογενείς ασθένειες.Ο στόχος είναι να μην αρρωστήσετε τον εαυτό σας και τους άλλους από μικροοργα..
23 Mar Οδηγός για Ασιατικά νούντλς!
0 10006
Τα ασιατικά νούντλς χωρίζονται ευρέως σε τρεις τύπους:  νούντλς από σιτάρι, νούντλς ρυζιού και “glass” νούντλς . Μάθετε περισσότερα για κάθε τύπο παρακάτω, για τα πιο δημοφιλή παραδείγματα του καθενό..
01 Mar Matcha tea, το αυθεντικό Ιαπωνικό τσάι!
0 7605
Τι είναι το Matcha;Το Matcha είναι μια μορφή πράσινου τσαγιού σε σκόνη. Για αιώνες, το matcha το απολαμβάνουν στην Ιαπωνία. Πρώτα από τους ευγενείς και αργότερα έγινε ρόφημα το οποίο όλος ο πληθυσμός ..
01 Mar Γιατί χρειάζομαι μια ηλεκτρική ρυζιέρα?
0 4962
Αξίζει μια ηλεκτρική ρυζιέρα; Μπορεί να κάνει περισσότερα από το να μαγειρέψει ρύζι; Χρειάζεστε μια ρυζιέρα για να φτιάξετε τέλειο ρύζι; Πώς λειτουργούν; Έχουμε τις απαντήσεις!                 Η λειτο..
17 Feb Q & A : 5 από τις πιο συχνές ερωτήσεις σας !
0 3829
Ήρθε η ώρα να απαντήσουμε σε κάποιες από τις πιο συχνές ερωτήσεις σας!    Τι διαφορά έχουν οι Κινέζικες με τις Ιαπωνικές σάλτσες σόγιας? Οι σάλτσες σόγιας κινέζικου τύπου συνήθως παρασκευάζονται για μ..
10 Feb Διαφορετικά είδη ξυδιού και πως να τα χρησιμοποιήσετε!
0 7089
Η λέξη vinegar (ξύδι) προέρχεται από το γαλλικό «vin aigre» ή ξινό κρασί.Ορίζεται ως υγρό κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση και περιέχει μια καθορισμένη ποσότητα οξικού οξέος και νερού. Το ξύδι είναι..
30 Jan Ένας πλήρης οδηγός για τα μπαχαρικά !
0 4199
Ένα μπαχαρικό, γνωστό και ως αρωματικό ή καρύκευμα, είναι μια ουσία που χρησιμοποιείται για να αρωματίσει τα τρόφιμα. Προέρχεται από ένα αποξηραμένο φυτό, συνήθως από σπόρους, φλοιό ή μέρος ρίζας, αλέ..
27 Jan Όλα για το αγαπημένο μας κάρυ !
0 3520
Τι είναι κάρυ?Το κάρυ προέρχεται από την κουζίνα της   Ινδικής υποηπείρου και η λέξη προέρχεται από την ινδική Ταμίλ λέξη «Kari» που σημαίνει σάλτσα ή σούπα που τρώγεται με ρύζι.  Πάστα ή Σκόνη κάρυ?..
21 Jan Κίμτσι, η υπερτροφή από την Κορέα!
0 5284
Τι είναι το κίμτσι λοιπόν;   “Κίμτσι” είναι ουσιαστικά η διαδικασία στην οποία τα λαχανικά έχουν αλατιστεί, καρυκευτεί και ζυμωθεί , η οποία ήταν αρχικά ένας τρόπος διατήρησης των λαχανικών για τους..
Εμφάνιση 1 έως 36 από 40 (2 Σελ.)