Αν σου αρέσουν οι μαρινάδες, εμείς θα σε μυήσουμε στις Ασιατικές. Ανάλογα με το τι μαγειρεύεις ως βασικό υλικό, θα βρεις ποια μαρινάδα ταιριάζει καλύτερα.



Τι κάνουν οι μαρινάδες;


Μαλακώνουν το φαγητό και προσθέτουν γεύση.



Πόσο χρόνο χρειάζεται να μαρινάρω;


Για αλμυρές-γλυκές μαρινάδες μπορείτε να τις αφήσετε μέχρι και 24 ώρες.

Για όξινες μαρινάδες, 5-6 ώρες θα δώσουν σωστή γεύση και υφή, αλλά ακόμη και λίγα λεπτά αρκούν (παραπάνω από 6 ώρες θα φέρουν αντίθετα αποτελέσματα, καθώς η οξύτητα θα σκληρύνει το βασικό υλικό)



Πώς λειτουργούν οι μαρινάδες;


Οι μαρινάδες πρέπει να προστίθενται στο βασικό σας υλικό, αφού το έχετε κάνει μικρά κομμάτια, διαφορετικά η μαρινάδα δεν θα διεισδύσει στην σάρκα. Η ιδανική αναλογία μαρινάδας είναι 120ml, σε 500g υλικών.



Μία βασική μαρινάδα με 7 υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στα ΠΑΝΤΑ είναι:



Salamat Marinade Style για 500g υλικών


3 κ.σ Σκόρδο και Τζίντζερ Πουρέ

2 κ.σ Σάλτσα Σόγιας

2 κ.σ Σάλτσα Στρειδιών, για Χορτοφαγικές διατροφές χρησιμοποιήστε την Vegetarian Oyster

1 κ.σ Μίριν ή Shaoxing Wine

2 κ.σ Καστανή Ζάχαρη

1 κ.γ Σησαμέλαιο




Top 5 – Μαρινάδα για Μοσχάρι


ΣΑΛΤΣΑ-ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΜΠΟΥΛΓΚΟΓΚΙ 300g SEMPIO


Το bulgogi είναι μια κορεάτικη συνταγή, στην οποία το μαριναρισμένο κρέας κόβεται σε λεπτές λωρίδες και μαγειρεύεται στα κάρβουνα.

Είναι μία γλυκιά και αρωματική μαρινάδα με κύρια συστατικά το τζίντζερ, την σόγια, το ξύδι, τον πουρέ αχλαδιού και το σκόρδο.



ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΓΙΑ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ 680ml MAMA SITA'S


Μια έτοιμη για χρήση μαρινάδα για κρέας. Παρασκευάζεται από σάλτσα σόγιας, σκόρδο, μαύρο πιπέρι και ζάχαρη και η γεύση της είναι γλυκιά, πικάντικη με απαλή καπνιστή γεύση.



ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΡΙΝΑΔΑΣ (ALL PURPOSE) 410ml LEE KUM KEE


Η κινέζικη μαρινάδα Lee Kum Kee παρασκευάζεται από ένα μείγμα επιλεγμένων κινέζικων μπαχαρικών. Ιδανική για κρέατα.



ΣAΛTΣA AΠΟ MAYPA ΦAΣOΛIA&ΣKOPΔO 368g LEE KUM KEE


Eίναι γνωστή για την πικάντικη, ελαφρώς γλυκιά γεύση και το γεμάτο άρωμά της. Eξαιρετικά συμπυκνωμένη με ζυμωμένα φασόλια, μπαχαρικά και σκόρδο. Μαρινάρετε το μοσχάρι και ψήστε το στα κάρβουνα ή σε stir-fry.



ΣAΛTΣA XOI ΣIN 397g LEE KUM KEE


Γνωστή για την χρήση της ως dip για πάπια, βιετναμέζικα ρολά ή στην σούπα Pho, εμείς την προτείνουμε για μαρινάδα σε μοσχάρι. Επειδή είναι συμπυκωμένη θα χρειστούν μόνο 2κ.σ. σάλτσα για 300γρ μοσχάρι και 2κ.σ ελαιόλαδο. Για stir-fry ή grill.




Top 5 – Μαρινάδα για Χοιρινό


ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΡΙΝΑΔΑΣ GOCHUJANG BULGOGI ΒΒQ (ΧΟΙΡΙΝΟ)280g O'FOOD


Σάλτσα για χοιρινό με βάση τα μπαχαρικά, την σόγια, το σκόρδο και την κόκκινη καυτερή πιπεριά . Έχει καυτερή και γλυκιά επίγευση.



ΜΙΓΜΑ ΤΕΡΙΓΙΑΚΙ ΓΙΑ SPARE-RIBS 50g LOBO


Η συγκεκριμένη Teriyaki είναι ειδικά φτιαγμένη για χοιρινά παϊδάκια.



ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΒΙΕΤΝΑΜΕΖΙΚΑ ΧΟΙΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ 70gLOBO


Το Nam nuong είναι μικροί βιετναμέζικοι χοιρινοί κεφτέδες.


Προσθέστε την πάστα μπαχαρικών Lobo Nam Nuong στο κρέας, ζυμώστε το μείγμα του κρέατος μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.



ΜΙΓΜΑ ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΣΕ ΣΚΟΝΗ ΓΙΑ ΤΟΣΙΝΟ 75g ΜΑΜΑSITA'S


Γλυκιά και αρωματική μαρινάδα, για "Tocino", δηλαδή για χοιρινό στο τηγάνι, με έντονο κόκκινο χρώμα από τους σπόρους annato.



ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑ ΠΑΪΔΑΚΙΑ SPARE-RIBS BBQ 397g LEE KUM KEE


Εμπλουτισμένη από πελτέ ντομάτας, αρωματισμένη με ζάχαρη, σκόρδο και πάστα σόγιας που έχει υποστεί ζύμωση, είναι αλμυρή και γλυκιά ταυτόχρονα!

Χρησιμοποιήστε την ως μαρινάδα σε χοιρινά παϊδάκια.



Top 5 – Μαρινάδα για Κοτόπουλο



ΣΑΛΤΣΑ ΤΕΡΙΓΙΑΚΙ 250ml OBENTO


Γλυκιά και αλμυρή με ελαφριά μπαχαρικά, θα κάνει λουκούμι το κοτόπουλο.

Προσοχή! Δεν κάνουν όλες η Teriyaki για μαρινάδες. Θα πρέπει να είναι ρευστή στην υφή.



ΣAΛTΣA ΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑΔΑ 410ml LEE KUM KEE


Αυτή είναι μια μαρινάδα για όλες τις χρήσεις με βάση τη σόγια με γλυκιά γεύση, αρωματισμένη με μπαχαρικά. Ιδανική για κοτόπουλο.



ΜΙΓΜΑ ΚΑΡΥΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ 100g LOBO

Μία πολύ αρωματική μαρινάδα, με κουρκουμά, κόλιανδρο, τριγωνέλα και πολλά ακόμη μπαχαρικά, για κοτόπουλο στο γκρίλ ή στον φούρνο.



ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ 50g LOBO


Αυτό το πικάντικο μείγμα μαρινάδας από τη Lobo βοηθά στο να φτάξετε εξαιρετικές φτερούγες κοτόπουλου. Το μείγμα προσθέτει μια πρωτότυπη ασιατική γεύση στο κοτόπουλο και σίγουρα θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας!



ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΚΟ ΣΑΤΑΪ 50g AHG


Το πιο διάσημο πιάτο της Ινδονησίας, με βάση τα φιστίκια. Αναμείξτε την μαρινάδα με καλαμάκια κοτόπουλο και ψήστε στο γκριλ.



Top 5 – Μαρινάδα για Θαλασσινά



ΜΙΓΜΑ ΤΑΪΛΑΝΔΕΖΙΚΟ ΒΒQ 50g LOBO


Αν και ταιριάζει με κρέας και λαχανικά, επειδή έχει εκχύλισμα ψαριού, θα το προτείναμε για γαρίδες ή ψάρι στα κάρβουνα. Μία σάλτσα μαρινάδας με πεντανόστιμη γεύση.



ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΝΖΟΥ 150ml AYUKO


Η Ponzu sauce είναι μια σάλτσα σόγιας με βάση τα εσπεριδοειδή, η οποία προσθέτει μια φρεσκάδα σε κάθε συνταγή. Ιδανική επιλογή για μαρινάδα σε Θαλασσινά.



ΣΑΛΤΣΑ ΤΣΙΛΙ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ 368g LEE KUM KEE


Αυτή η πικάντικη σάλτσα είναι κατάλληλη για όλους τους λάτρεις του καυτερού φαγητού. Αποτελείται απο πιπεριές, σκόρδο, ζάχαρη, αλάτι και ξύδι. Επειδή είναι συμπυκνωμένη, χρησιμοποιήστε μόνο 2 κ.σ σε 300g γαρίδες ή αλλα θαλασσινά της αρεσκείας σας.



ΣΚΟΝΗ ΚΑΡΥΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ [CREOLE DIRT] 173g SAZON LILLIES


Αυτό το μείγμα είναι ένας συνδυασμός πέντε πολιτιστικών επιρροών και γεύσεων: Αφρικανική, Γαλλική, Ισπανική, Αμερικάνικη και Ινδική.

Η πάπρικα, το αφυδατωμένο σκόρδο και το κρεμμύδι προσθέτουν μια γλυκιά γεύση σε κάθε πιάτο. Τα μείγματα μπαχαρικών έχουν μια στιβαρή και γεμάτη γεύση.

Λειτουργεί εκπληκτικά με μια ποικιλία από δημιουργίες θαλασσινών, όπως γαρίδες και καραβίδες. Είναι επίσης μια εξαιρετική προσθήκη σε μαρινάδες για μπάρμπεκιου και ψητά πιάτα.




Top 5 – Μαρινάδα για Λαχανικά



ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑΣ (ΤΖΙΝΤΖΕΡ) 300ml THAI DANCER


Το τζίντζερ έχει μια πικάντικη, έντονη γεύση και δεν μπορεί κανείς να φανταστεί την ασιατική κουζίνα χωρίς αυτό. Η συγκεκριμένη σάλτσα-μαρινάδα είναι η ιδανική επιλογή για Ασιατικά λαχανικά.



ΣΑΛΤΣΑ STIR-FRY ΓΙΑ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΥΣ 510g LEE KUM KEE


Αν και αναφέρεται ώς "Stir-fry", έχει τον κατάλληλο συνδυασμό για να μαρινάρετε τα λαχανικά και ύστερα να τηγανίσετε ή να ψήσετε στον φούρνο ή στο grill.



ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ "YONDU" 150ml SEMPIO


Αναδείξτε την αληθινή γεύση των πιάτων. Ενισχύει τις γεύσεις κάθε μεμονωμένου συστατικού ενώ εξισορροπεί τη συνολική γεύση.

Κάνει τα λαχανικά σας να έχουν εκπληκτική γεύση. Σας βοηθά να απολαύσετε περισσότερα πιάτα με βάση τα λαχανικά και κάνει κάθε πιάτο να έχει υπέροχη γεύση χωρίς να προσθέτετε επιπλέον αλάτι, λάδι ή βούτυρο.



ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΓΙΑΣ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΣΙΤΑΚΙ 150ml



Αυτή είναι μια σάλτσα με βάση την σάλτσα σόγιας αναμεμειγμένη με ζωμό από μανιτάρια shiitake και φύκια kombu. Εκτός από το ότι είναι κατάλληλη για χορτοφάγους, παρασκευάστηκε με μια φυσική ζάχαρη που έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε θερμίδες.


Είναι ιδανική για να μαρινάρετε λαχανικά και να προσθέσετε μια πινελιά γλυκύτητας σε συνδυασμό με τη γεύση umami της σάλτσας σόγιας και του shiitake.



Ασιατικά υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε οποιαδήποτε χειροποίητη μαρινάδα:



·Ελαφριά σάλτσα σόγιας ή με λιγότερο αλάτι

·Mirin για γλυκύτητα (μαλακώνει και το κρέας) 

·Shaoxing  (γλυκό κρασί) για γλυκύτητα 

·Σάλτσα Στρειδιών για γλυκιά, αλμυρή και καπνιστή γεύση 

·Worcestershire Sauce για καπνιστή γεύση 

·Miso για αλμυρή, γλυκιά και umami γεύση 

·Yondu ως φυσικό ενισχυτικό