Το Soju είναι το πιο εμβληματικό και το μεγαλύτερο σε κατανάλωση αλκοόλ της Κορέας - ο μέσος Κορεάτης καταναλώνει 53 μπουκάλια soju το χρόνο. Το Soju ήταν παραδοσιακά ένα αποσταγμένο ποτό που παρασκευαζόταν με ρύζι, νερό και νουρούκ (κορεάτικος εκκινητής ζύμωσης). Σήμερα, τα περισσότερα εμπορικά soju τείνουν να είναι ένα ουδέτερο αλκοόλ αναμεμειγμένο με γλυκαντικά, συνήθως μεταξύ 12 και 20% ABV.


Έχει μια ουδέτερη γεύση, όπως μια πιο απαλή βότκα - ίσως αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο είναι μια συνεχής παρουσία σε κάθε δημοφιλές K-drama. Το Soju περιγράφεται συχνά από τους Κορεάτες ως καθαρό, γλυκό ή απαλό.


Συνήθως, η πρώτη γουλιά έχει έντονη και συναρπαστική γεύση, σαν σκληρό οινόπνευμα, αλλά δεν αφήνει σχεδόν καμία επίγευση. Μάλλον, κάθε συνεχόμενη λήψη έχει πιο ήπια και ευκολότερη γεύση από την προηγούμενη. Και εκεί βρίσκεται ο "κίνδυνος" του soju!Soju dos and dont's


Υπάρχουν κάποιοι κοινωνικοί κανόνες όταν πρόκειται να προσφέρεις και να καταναλώσεις soju με φίλους. Το κορεάτικο ποτό έχει να κάνει με το να δείχνετε σεβασμό και να φροντίζετε ο ένας τον άλλον, ακόμα και όταν κάνετε παρέα. Επομένως, πριν σηκώσετε αυτό το πράσινο μπουκάλι, χρειάζεται λίγη προετοιμασία.


Κρατήστε το κρύο. Το Soju έχει καλύτερη γεύση όταν είναι στο ψυγείο, κάτι που απαλύνει το κάψιμο του αλκοόλ.


Χρησιμοποιήστε τα σωστά γυάλινα σκεύη. Το Soju καταναλώνεται συνήθως σε σφηνοπότηρα.


Μην σερβίρετε τον εαυτό σας. Μην ρίχνετε ποτέ το δικό σας ποτήρι. Αντίθετα, αφήστε το μπουκάλι κάτω ή δώστε το σε άλλο άτομο για να το κάνει για εσάς.
Τρόποι για να πιείτε soju


Το Soju πίνεται ως επί το πλείστον σκέτο, με μία ή μισή γουλιά. Οι Κορεάτες κατεβάζουν το πρώτο ποτήρι πριν ξαναγεμίσουν αμέσως και ζητωκραυγάζουν όλη τη νύχτα για να ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλον να πιουν.


Εάν δεν  σας είναι εύκολο να πίνετε soju κατ 'ευθείαν, δοκιμάστε το σε ένα somaek. Το Somaek, ένα portmanteau από "soju" και "maekju" (Κορεάτικα σημαίνει μπύρα), είναι ένας δημοφιλής τρόπος για να αραιώσετε και να καταναλώσετε soju. Ξεκινήστε με ένα σφηνάκι soju σε ένα ποτήρι και προσθέστε μπύρα και, στη συνέχεια, προσαρμόστε την αναλογία με βάση τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να ανακατέψετε το soju και την μπύρα μαζί.

Soju bomb: Ετοιμάστε ένα ποτήρι somaek μισό γεμάτο μπύρα και ρίξτε ένα ποτήρι γεμάτο με soju (ναι, περιλαμβάνεται το σφηνάκι). πιάτα για συνδυασμό με soju


Στην κορεατική κουλτούρα δεν θα σκεφτόσασταν ποτέ να προσφέρετε σε κάποιον αλκοόλ χωρίς φαγητό για να το συνοδεύσετε. Υπάρχει ακόμη και μια κατηγορία τροφίμων για αυτό: anju. Το Anju μπορεί να κυμαίνεται από μικρότερα πιάτα σε στιλ banchan έως μεγαλύτερα πιάτα που μοιράζονται στην παρέα.


Ωστόσο, οτιδήποτε μπορεί να είναι anju αρκεί να συνδυάζεται καλά με το ποτό της επιλογής μας. Για το soju, θέλετε κάτι που μπορεί να αντέξει τη διαύγεια του αλκοόλ. Θα μπορούσε να κυμαίνεται από οτιδήποτε από κρέας, τηγανητά λαχανικά και θαλασσινά. Δοκιμάστε με Japchae, Bibimbap, Tteokbokki, Gimbap, Mandu, Chicharon κλπ! Έτσι, την επόμενη φορά που θα καθίσετε να απολαύσετε ένα κορεάτικο γεύμα, φροντίστε να έχετε ένα μπουκάλι soju για να ολοκληρώσετε την εμπειρία με νόστιμο φαγητό και υπέροχη παρέα!
Βρείτε και δοκιμάστε όλες τις διαφορετικές γεύσεις εδώ!