Το dashi (ιαπωνικός ζωμός) είναι η ουσία του umami στην ιαπωνική γαστρονομία. Εξάγεται από kombu και αποξηραμένη παλαμίδα. Αυτοί οι σπόροι σουσαμιού υψηλής ποιότητας, σε συνδυασμό με ντάσι και σάλτσα σόγιας, έχουν μια πλούσια γεύση γεμάτη umami.Τραγανοί σπόροι με νότες φουντουκιού και μπορούν να χρη..
Το Gomashio είναι ένα μείγμα από μαύρο σουσάμι και αλάτι. Tο κύριο χαρακτηριστικό του gomashio είναι πως είναι φτιαγμένο από ολόκληρο καβουρδισμένο μαύρο σουσάμι που είναι αρωματικό και τραγανό, καθώς και με μεγάλες νιφάδες αλατιού.Η ισχυρή και καβουρδισμένη γεύση του μαύρου σουσαμιού ενισχύεται από..
Το Annatto είναι ο σπόρος ή το εκχύλισμα του δέντρου achiote.Οι σπόροι μπορούν να αλεσθούν σε σκόνη, να μετατραπούν σε πάστα ή να εγχυθούν σε λάδι. Εμπορικά, οι σπόροι και η σάρκα επεξεργάζονται για την παραγωγή χρώματος τροφίμων.Προσθέτει μια γήινη, κάπως γλυκιά και πικάντικη, ελαφρώς καπνιστή γεύσ..
Οι σπόροι Ajwain ή Carom είναι ένα εξαιρετικό μπαχαρικό για σνακ από ζύμη ρεβιθιών όπως το Pakora. Έχει ελαφρώς πικρή γεύση και το άρωμα θυμίζει θυμάρι. Λέγεται επίσης ότι μπορεί να προάγει την πέψη.Χρησιμοποιούνται σε μικρές ποσότητες και μαγειρεύονται σχεδόν πάντα. Ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρ..
Το TRS Brown Mustard Seed αποτελείται από μικρούς στρογγυλούς σπόρους του φυτού μουστάρδας που έχουν μια καυτή και ξηρή γεύση. Κατά τη διαδικασία άλεσης αναπτύσσεται πλήρως η έντονη γεύση των σπόρων. Η μουστάρδα είναι ιδανική για καρύκευμα όλων των ειδών πιάτων. Στην Ινδία και το Πακιστάν, η μουστάρ..
Η σκόνη κόλιανδρου είναι μια δημοφιλής γεύση στην ινδική κουζίνα και χρησιμοποιείται σχεδόν για όλα τα μασάλα και κάρυ.Το TRS Dhania (Κόλιανδρος, Ολόκληρο) αποτελείται από φυσικούς σπόρους κόλιανδρου και έχει ένα πικάντικο-γλυκό άρωμα και γεύση που είναι ελαφρώς λεμονάτη.Αλέστε τους σπόρους κόλιανδρ..
Το κάρδαμο είναι ένα από τα παλαιότερα και ακριβότερα μπαχαρικά της ανατολίτικης κουζίνας. Το TRS Elachi (Μαύρο Κάρδαμο) είναι ολόκληροι σπόροι κάρδαμου που χρησιμοποιούνται φρεσκοκομμένοι σε μικρές ποσότητες στα τρόφιμα. Σε σύγκριση με το πράσινο κάρδαμο, το μαύρο κάρδαμο έχει πικάντικη και ε..
Τα φυστίκια κεμίρι χρησιμοποιούνται συχνά σε κάρυ ή στιφάδο όταν πρόκειται για μαλαισιανή, ινδονησιακή ή ακόμα και στην κουζίνα της Σιγκαπούρης.Η υψηλή τους περιεκτικότητα σε λάδι συμβάλλει στο να γίνει πιο πηχτή η σάλτσα στα κάρυ και τα μαγειρευτά. Τα φυστίκια κεμίρι προστίθενται στις πάστες τσίλι ..