Μενού
Το Καλάθι σας

Tuna Mayo Onigiri

3
30
2

ΥΛΙΚΑ


1 ½ φλ. ιαπωνικό κοντόκοκκο ρύζι για σούσι (2 κούπες ρυζομάγειρα)

1 ⅔ φλ. κρύο νερό

85 γρ. τόνο σε λάδι

3 κ.σ. ιαπωνική μαγιονέζα Kewpie

1 κ.σ. σόγιας

6 φύλλα nori

Αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ



1. Πλένουμε και μαγειρεύουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συνταγή του σούσι.

2. Όσο μαγειρεύουμε το ρύζι, ανοίγουμε την κονσέρβα του τόνου και στραγγίζουμε τα υγρά που περισσεύουν. Προσθέτουμε τον τόνο σε ένα μπολ μαζί με τη μαγιονέζα και τη σάλτσα σόγιας. Ανακατεύουμε καλά να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός.

3. Ετοιμάζουμε ένα μπολ με νερό και ένα μικρό μπολ αλάτι.

4. Όταν γίνει το ρύζι, το ανακατεύουμε να αφρατέψει και μετά το μεταφέρουμε σε ένα μπολ να κρυώσει ελαφρώς και το σκεπάζουμε με μια υγρή πετσέτα για να μην στεγνώσει.

5. Όταν το ρύζι είναι αρκετά δροσερό για να το χειριστούμε αλλά εξακολουθεί να είναι ζεστό, βρέχουμε τα χέρια μας στο μπολ με νερό. Ταμπονάρουμε τον δείκτη μας στο μπολ με το αλάτι και τρίβουμε το αλάτι γύρω από τα χέρια μας.

6. Δουλεύοντας γρήγορα, βάζουμε ⅙ από το ρύζι στο μη κυρίαρχο χέρι μας και κάνουμε ένα μικρό βαθούλωμα στο κέντρο του ρυζιού.

7. Προσθέτουμε περίπου 2 κ.σ. γέμιση τόνου μαγιονέζας στο βαθούλωμα και καλύπτουμε τον τόνο  γύρω γύρω με ρύζι.

8. Χρησιμοποιούμε 2-3 δάχτυλα του αντίθετου χεριού μας για να διαμορφώσουμε το ρύζι σε τρίγωνο.

9. Επαναλαμβάνουμε και στην άλλη μεριά μέχρι το ονιγίρι να πάρει το επιθυμητό σχήμα.

10. Τυλίγουμε το Tuna Mayo Onigiri με ένα φύλλο nori και επαναλανβάνουμε τα βήματα 5-10 μέχρι να τελειώσει το ρύζι.

Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

Μη Διαθέσιμο
Κοινοποίησε το: