Μενού
Το Καλάθι σας

ΦΑΓΟΠΥΡΟ 454g LIAN FENG

ΦΑΓΟΠΥΡΟ 454g LIAN FENG
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • Κωδικός: 0429203
  • Βάρος: 476.00g
  • Βarcode: 6946687092850
  • Τιμή κιλού: 10.09€
  • Μονάδα μέτρησης: Τεμάχιο
4.58€
Χωρίς ΦΠΑ: 4.05€

Το φαγόπυρο ανήκει σε μια ομάδα τροφών που συνήθως ονομάζονται ψευδοδημητριακά. Τα ψευδοδημητριακά είναι σπόροι που καταναλώνονται ως σπόροι δημητριακών αλλά δεν αναπτύσσονται σε χόρτα. Άλλα κοινά ψευδοδημητριακά περιλαμβάνουν την κινόα και τον αμάρανθο.


Παρά το όνομά του στα αγγλικά (buckwheat) , το φαγόπυρο δεν σχετίζεται με το σιτάρι (wheat) και επομένως είναι χωρίς γλουτένη.


Το φαγόπυρο έχει γίνει δημοφιλές ως υγιεινή τροφή λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε μέταλλα και αντιοξειδωτικά και επειδή έχει χαμηλή έως μέτρια βαθμολογία στον γλυκαιμικό δείκτη.ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ : Βράζετε το φαγόπυρο για 10 με 15 λεπτά σε άφθονο βραστό νερό και το στραγγίζετε (είναι θέμα προσωπικού γούστου – λίγο σαν ζυμαρικά). Εάν θέλετε να προσθέσετε λίγη επιπλέον γεύση στο φαγόπυρο σας, δοκιμάστε να το φρυγανίσετε σε στεγνό τηγάνι για 2 έως 3 λεπτά πρώτα πριν προσθέσετε το βραστό νερό, αυτό θα σας δώσει μερικές επιπλέον γεύσεις ξηρών καρπών και μια πιο πλούσια, βαθιά γεύση. Το φαγόπυρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θέση άλλων υδατανθράκων όπως ρύζι, κουσκούς, πατάτες ή ζυμαρικά ή ως συνοδευτικό για κάρυ ή στιφάδο. Το αλεύρι φαγόπυρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θέση του κανονικού αλεύρου σίτου - για παράδειγμα, σε ένα νόστιμο ψωμί φαγόπυρου ή για την παρασκευή soba νούντλς!


Αποθηκεύστε το φαγόπυρο ακριβώς όπως θα αποθηκεύατε άλλους κόκκους: σε ένα αεροστεγές δοχείο σε δροσερό, ξηρό, σκοτεινό μέρος. Χρήση εντός ενός έτους από την αγορά. Διατηρώντας το μακριά από τη θερμότητα, την υγρασία, το φως και τον αέρα θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής του.

Σχετικά Προϊόντα