Menu
Your Cart

3 YEARS OLD RED VINEGAR OF SAKE KASU 500ml

3 YEARS OLD RED VINEGAR OF SAKE KASU 500ml
  • Stock: In Stock
  • code: 0728846
  • Weight: 600.00g
  • Βarcode: 4970285240131
  • Price / Kg: 19.96€
  • Unit: Τεμάχιο
9.98€
Ex Tax: 8.83€

The red vinegar is a vinegar produced from sake lees and not from rice. It is more fragrant and round in the mouth than a classic rice vinegar. During the fermentation process, the nutrients contained in the sake lees darken the vinegar and give it a brown color. This vinegar has been matured for 3 years in a process passed down from generation to generation within the brewery. The term "aka", red in Japanese, also means brown.

Flavor: A brown color close to that of soy sauce. A straight acidity associated with a beautiful roundness in mouth and a slightly pungent side which remains until the end of the mouth.

Use: Red vinegar is used a lot in the making of sushi where it gives a nice brown color to the rice. Its acidity will highlight the grilled fish dishes, nabe dishes (pot au feu or stew like dishes) or cold noodles. Its roundness will perfectly match with grilled pork but it will also season raw vegetables very well. 

Ingredients: Water (67%), Sake lees (30%), Rice (3%)

Preservation: Store in a cool and dry place, away from light. Keep refrigerated and consume quickly after opening.

Διατροφική αξία ανά 100 g/ml
Αλάτι 0,02 g
Ενέργεια 155 kJ / 37 kcal
Φυτικές Ίνες -
Λιπαρά 0 g
Εκ των οποίων κορεσμένα 0 g
Πρωτεΐνη 1,9 g
Υδατάνθρακες 3,9 g
εκ των οποίων σάκχαρα 1,7 g
Specifications
Προετοιμασία -
Συστατικά νερό, ίζημα σάκε (27%).
Χαρακτηριστικά Προϊόντος - Το συγκεκριμένο ξύδι δεν έχει ημερομηνία λήξης. - Οξύτητα: 5,0% - Το προϊόν ενδέχεται να σχηματίσει φυσικό ίζημα που δεν επηρεάζει την ποιότητα του προϊόντος. - Η έκθεση σε αέρα, μετά το άνοιγμα, ενδέχεται να επηρεάσει την ποιότητα του προϊόντος. - Ιδανικό συνοδευτικό για ψητά ψάρια, σούπες χοτ ποτ και ντιπ για πιάτα με κρύα νουντλς. - Συνδυάζεται με σάλτσα σόγιας για πεντανόστιμα ντιπ για σασίμι. - Εναλλακτική λύση για ξυδάτο ρύζι για σούσι. Με την προσθήκη του το ρύζι θα κοκκινίσει ελαφρά. Τολμηρή προσθήκη για τους γαστρονόμους. - ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΕ ΜΕΡΟΣ ΞΗΡΟ ΚΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟ. - ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΦΡΑΓΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΤΕ ΣΕ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.

Related Products