Hoisin Beef Stir-Fry
ΥΛΙΚΑ:
1/3 φλ. σάλτσα hoisin
1 κ.σ. shaoxing (κινέζικο κρασί μαγειρικής)
3 εκ. κομμάτι φρέσκο τζίντζερ, ξεφλουδισμένο, ψιλοτριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
500 γρ μοσχαρίσια μπριζόλα, κομμένη σε λεπτές φέτες
1 κ.σ. φυτικό λάδι
1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
400 γρ μπρόκολο κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
ρύζι γιασεμιού στον ατμό, για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Ανακατεύουμε τη σάλτσα hoisin, το κρασί shaoxing, το τζίντζερ και το σκόρδο σε ένα μπολ. Τοποθετούμε το κρέας σε ένα γυάλινο ή κεραμικό μπολ και προσθέτουμε το μισό μείγμα της σάλτσας. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, αν το επιτρέπει ο χρόνος.
2. Ζεσταίνουμε ένα γουόκ σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το μισό λάδι. Τηγανίζουμε το βόειο κρέας, σε παρτίδες, για 2 έως 3 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και σκουπίζουμε το γουόκ με χαρτοπετσέτα.
3. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι στο γουόκ σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τηγανίζουμε για 1 λεπτό ή μέχρι να μαλακώσει. Ύστερα προσθέτουμε και το μπρόκολο και την πιπεριά. Τηγανίζουμε για 2 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
4. Επιστρέφουμε το βόειο κρέας στο γουόκ και προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα σάλτσας. Τηγανίζουμε για 1 λεπτό ή μέχρι να ζεσταθεί.
5. Σερβίρουμε με ρύζι γιασεμιού!