Μενού
Το Καλάθι σας

Sweet and Sour Dipping Sauce with Krupuk (Shrimp Crackers)

4
25
2

ΥΛΙΚΑ :


250 ml λάδι ρυζιού

1 πακέτο Krupuk (κράκερ γαρίδας)

1 κ.σ. ταμάρινδο

1/4 κ.γ. πάστα γαρίδας

1 μήλο ώριμο, ξεφλουδισμένο,κομμένο σε κύβους

1 μάνγκο μαλακό, ξεφλουδισμένο, κομμένο σε κύβους

1 γλυκό πορτοκάλι, ξεφλουδισμένο, ψιλοκομμένο

1/2 ανανά φρέσκο, ξεφλουδισμένο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους

1 αγγούρι μικρό, ξεφλουδισμένο

4 κρεμμυδάκια ξεφλουδισμένα

1 κ.γ. Sambal Oelek

3 κ.σ. γλυκιά σάλτσα σόγιας

110γρ ζάχαρη κοκοφοίνικα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :


Για τη γλυκόξινη σάλτσα

1. Ανακατεύουμε το ταμάρινδο, τον πολτό γαρίδας και το ζεστό νερό σε ένα μικρό μπολ. Αφήνουμε να μουλιάσει.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάζουμε τα μήλα, το μάνγκο, το πορτοκάλι και τον ανανά.

3. Κόβουμε το αγγούρι στη μέση κατά μήκος, αφαιρούμε τους σπόρους και κόβουμε σε κύβους. Τους προσθέτουμε στο μπολ με τα φρούτα.

4. Κόβουμε τα καθαρισμένα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες και τα προσθέτουμε στο μπολ με το μείγμα φρούτων.

5. Ανακατεύουμε το μείγμα του ταμαρίνδου μέχρι να γίνει παχύρρευστο και καφέ.

6. Περνάμε από ένα λεπτό διχτυωτό κόσκινο και συνδυάζουμε με το σαμπάλ ολέκ, τη σάλτσα σόγιας και τη ζάχαρη κοκοφοίνικα.

7. Περιχύνουμε τα φρούτα με την σως μέχρι να ενσωματωθούν.


Για το Krupuk (Γαρίδες κράκερ):

1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε γουόκ ή κατσαρόλα. Μόλις το λάδι αρχίσει να βράζει,δουλεύοντας σε μικρές παρτίδες, τηγανίζουμε γρήγορα τα κράκερ γαρίδας.

2. Αφαιρούμε τα κράκερ από το λάδι χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα και στραγγίζουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί.

3. Σερβίρουμε με τη γλυκόξινη σάλτσα ντιπ.


Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

0.00€

Μη Διαθέσιμο

0.00€

Μη Διαθέσιμο
Κοινοποίησε το: