Μενού
Το Καλάθι σας

Purple Yum Ice Cream

5
45
2

ΥΛΙΚΑ :


2 κ.σ ube σκόνη

1 φλ. νερό

4 κρόκοι αυγών

1 φλ. ζάχαρη

1 ½ φλ. πλήρες γάλα

1 ½ φλ. κρέμα γάλακτος

¼ κ.γ. αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :


Για τη σκόνη ube:


1. Βάζουμε τη σκόνη ube και το νερό σε μια κατσαρόλα.

2. Αφήνουμε να πάρει μια βράση σε μέτρια δυνατή φωτιά.

3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, και ανακατεύοντας συχνά, μαγειρεύουμε το μείγμα μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα, σαν πηχτή πουτίγκα. Ανακατεύουμε πιο συχνά καθώς πήζει για να μην καεί στον πάτο του τηγανιού.


Για το παγωτό Ube:


1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους των αβγών με τη μισή ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και αφράτο.

2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ζεσταθούν, αλλά όχι να βράσουν.

3. Ενώ ανακατεύουμε συνεχώς, ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα στο μείγμα κρόκου αυγού και ζάχαρης. Αυτό θα μετριάσει τα αυγά ώστε να μην πήξουν.

4. Επιστρέφουμε το μείγμα στο τηγάνι και ζεσταίνουμε ανακατεύοντας συνεχώς. Δεν αφήνουμε το μείγμα να βράσει.

5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την πάστα ube. Ανακατεύουμε με σύρμα με την κρέμα.

6. Στραγγίζουμε το μείγμα μέσω ενός διχτυωτού φίλτρου.

7. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Μεταφέρουμε σε ένα δοχείο για παγωτό , καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και πιέζουμε την επιφάνεια του παγωτού. Αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.


Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

Κοινοποίησε το: