Μενού
Το Καλάθι σας

Bao Buns with Pork Belly

3
120 '
3

ΥΛΙΚΑ :


450g χοιρινό (κοιλιάς) σε λεπτές φέτες

1 κ.σ. ηλιέλαιο ή λάδι ρυζιού

3 κ.γ. πουρέ σκόρδο με τζίντζερ

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

3 μεγάλες αποξηραμένες τσίλι πιπεριές (αν το θέλουμε πικάντικο) 

3 κ.σ. κρασί Shaoxing

2 κ.σ. light soy sauce

1 κ.σ. dark soy sauce

1 κ.σ. καστανή ζάχαρη

1/2 κ.γ. πιπέρι

1/2 κ.γ. μίγμα πέντε μπαχαρικών

3 φλ. νερό

5-10 bao buns

1/4 φλ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο

Σουσάμι 

Τραγανό κρεμμύδι 

Μαγιονέζα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ :


 

1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι με μέτρια προς υψηλή φωτιά, προσθέτουμε το χοιρινό και μαγειρεύουμε μέχρι να χρυσαφίσουν οι άκρες του. Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.

2. Ύστερα ρίχνουμε στο τηγάνι τον πουρέ σκόρδου με τζίντζερ και τις πιπεριές και σοτάρουμε να βγάλουν τα αρώματα τους για 1' περίπου.

3. Προσθέτουμε το κρασί shaoxing, τις soy sauce, την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.

4. Έπειτα ρίχνουμε πάλι το χοιρινό στο τηγάνι, ανακατεύοντας καλά να καρυκευτεί, προσθέτουμε το πιπέρι, το μίγμα πέντε μπαχαρικών, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το νερό και αφήνουμε να πάρει βράση. "Υστερα χαμηλώνουμε την φωτιά, καλύπτουμε με καπάκι και αφήνουμε να μαλακώσει το κρέας και να πήξει η σάλτσα τουλάχιστον 1,5 ώρα.

5. Μόλις κοντεύει το χοιρινό, ατμίζουμε τα bao buns για 5'. (  ( Βρείτε εδώ   τους τρόπους για να φτιάξετε μπάο χωρίς ατμομάγειρα )

6. Παίρνουμε κάθε bao bun, γεμίζουμε με χοιρινό και λίγη από την σάλτσα του, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο, σουσάμι, τραγανό κρεμμύδι και γαρνίρουμε με μαγιονέζα! 


*Πέρα από τα καταστήματα μας, εάν βρίσκεστε εντός λεκανοπεδίου Αττικής μπορείτε να προμηθευτείτε τα ψωμάκια bao, αλλά και πολλά άλλα υλικά, μέσω της πλατφόρμας Wolt !*

Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

0.00€

Μη Διαθέσιμο
Μη Διαθέσιμο
Μη Διαθέσιμο
Μη Διαθέσιμο
Κοινοποίησε το: