Μενού
Το Καλάθι σας

Crispy Panko Tofu

2
15
1

ΥΛΙΚΑ


200γρ. σκληρό τόφου

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (αλεύρι ρυζιού ή κορν φλάουρ είναι εξίσου καλά)

2 φλ. πάνκο

½ φλ. μαγιονέζα Vegan

3 κ.σ. νερό

1 κ.σ. τριμμένο μαύρο πιπέρι

½ κ.γ.  αλάτι

1 κ.γ. πάπρικα

1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη

1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

Λάδι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ



1. Στεγνώνουμε την επιφάνεια του τόφου με χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια κόβουμε το τόφου κατά μήκος σε δύο μεγάλες λωρίδες (πάχους περίπου 1 εκ.)


2. Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα και το νερό. Προσθέτουμε μαύρο πιπέρι, πάπρικα (γλυκιά ή καπνιστή) κρεμμύδι σε σκόνη, σκόνη σκόρδου, αλάτι, πάνκο και ανακατεύουμε καλά.


3. Βουτάμε τις φέτες τόφου πρώτα σε αλεύρι (ελαφρά) και στο μείγμα μαγιονέζας και ύστερα στην τριμμένη φρυγανιά πάνκο.


4. Για εξαιρετικά τραγανό αποτέλεσμα, μπορούμε να βουτήξουμε διπλά το τόφου.


5. Ζεσταίνουμε το μαγειρικό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (περίπου 160-170°C) στο τηγάνι και στη συνέχεια τηγανίζουμε το τόφου μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.


6. Σερβίρουμε με σάλτσα κάρυ ή σάλτσα σόγιας με σκόρδο!

Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

Μη Διαθέσιμο
Μη Διαθέσιμο
Κοινοποίησε το: