Μενού
Το Καλάθι σας

Kimchi Pancake (Kimchijeon)

4
20'
1

ΥΛΙΚΑ :


60 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι 

1-2 πιπεριές τσίλι (προαιρετικά, 40 γρ.)

2 φλ. kimchi  (350 γρ.)

2 φλ. μείγμα για κορεάτικες τηγανίτες (320 γρ.)

2 φλ. (480 ml) κρύο νερό

2 κ.σ.  λάδι 


Καρυκεύματα

1 κ.γ. ζάχαρη

3 κ.σ. χυμό kimchi

2 κ.σ.  πιπεριάς τσίλι (gochugaru)

1 κ.σ. MSG (προαιρετικό)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :


1.Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές τσίλι σε μικρά κομμάτια.

2. Βάζουμε 2 φλ. κίμτσι σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. 

3.Στον ίδιο μπολ, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές τσίλι, 1 κ.γ. ζάχαρη, 3 κ.σ. χυμό κίμτσι και 2 κ.σ. πιπεριάς τσίλι. Αναμειγνύουμε καλά.

4. Μόλις ενωθούν όλα, προσθέτουμε 2 φλ. μείγμα κορεατικών τηγανιτών και 1 κ.γ. MSG (προαιρετικά). Προσθέτουμε 2 φλ. κρύο νερό και ανακατεύουμε (οχι υπερβολικά).

5. Βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας μαγειρικό λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Όταν το τηγάνι είναι ζεστό, παίρνουμε 2 ή 3 κουταλιές και αδειάζουμε στο τηγάνι. Απλώνουμε ομοιόμορφα.

6. Μόλις δούμε τις άκρες να αρχίζουν να ψήνονται, ανακινούμε απαλά το τηγάνι . Όταν ο πάτος ροδίσει, το αναποδογυρίζουμε προσεκτικά με μια σπάτουλα. Αφήνοουμε την τηγανίτα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά για λίγα λεπτά. Μόλις πάρει ωραίο χρώμα και από τις δύο πλευρές, το μεταφέρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.

Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

Κοινοποίησε το: