Μενού
Το Καλάθι σας

Watermelon Rind Kimchi

3
15
1

ΥΛΙΚΑ


3 φλ. φλούδες καρπουζιού σε κύβους (από 1 μικρό καρπούζι)

1 κ.σ. χοντρό θαλασσινό αλάτι

60 ml ξύδι ρυζιού

1/4 φλ. πουρέ από κόκκινο καρπούζι

3 μικρά άσπρα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα ή κομμένα σε φέτες διαγώνιες

2 κ.σ. πουρέ τζίντζερ & σκόρδο

100 ml σάλτσα κίμτσι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


1. Κόβουμε το καρπούζι σε χοντρές φέτες μέσα από το κέντρο του καρπουζιού. 'Υστερα τις κόβουμε στη μέση. Κόβουμε το μεγαλύτερο μέρος της κόκκινης σάρκας (χρησιμοποιούμε λίγη από αυτή για τον πουρέ καρπουζιού που θα χρειαστούμε για αυτή τη συνταγή), αφήνοντας λίγη από την πιο ανοιχτή ροζ σάρκα ανέπαφη στη φλούδα. Ξεφλουδίζουμε το σκούρο πράσινο φλοιό μακριά από το πιο ανοιχτό πράσινο τμήμα σε όσο το δυνατόν λεπτή φέτα.


2. Κόβουμε την υπόλοιπη φλούδα σε κύβους. Είναι εντάξει αν όλοι οι κύβοι σας δεν έχουν ακριβώς το ίδιο μέγεθος ή πλάτος.


3. Τοποθετούμε την κομμένη σε κύβους φλούδα καρπουζιού σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Προσθέτουμε μια κ.σ. χοντρό θαλασσινό αλάτι, ανακατεύουμε με (προαιρετικά, με γάντια) χέρια ή με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.


4. Σε ένα ξεχωριστό μικρό μπολ ανακατεύουμε τον πουρέ καρπουζιού, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον πουρέ τζίντζερ και σκόρδο, το ξύδι ρυζιού και τη σάλτσα kimchi.


5. Περνάμε το καρπούζι σε κύβους σε ένα τρυπητό και το επιστρέφουμε το στο μεγάλο μπολ του μίξερ. Προσθέτουμε το μείγμα και ανακατεύουμε με ένα χέρι με γάντι, κάνοντας απαλό μασάζ με τα μπαχαρικά στις φλούδες του καρπουζιού.


6. Αποθηκεύουμε το κίμτσι σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο με βιδωτό καπάκι στο ψυγείο. Καθώς το κίμτσι θα απελευθερώσει περισσότερο υγρό καθώς ζυμώνεται, είναι καλύτερο να αφήσετε λίγο χώρο στην κορυφή όταν γεμίζουμε το βάζο. Ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις, μπορείτε να το φάτε φρέσκο ή να το φάτε αφού ζυμωθεί σε λίγες μέρες. Το κίμτσι θα διατηρηθεί για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες στο ψυγείο.

Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

Κοινοποίησε το: