Μενού
Το Καλάθι σας

Egg Foo Young Omelette

3
15
2

ΥΛΙΚΑ:


ΣΑΛΤΣΑ


4 κ.γ. κορνφλάουρ

1 1/2 κ.σ. σάλτσα σόγιας

2 κ.γ. σάλτσα στρειδιών

1 κ.σ. κινέζικο κρασί μαγειρέματος

1/2 κ.γ. σησαμέλαιο

250 ml νερό

Λευκό πιπέρι 



ΟΜΕΛEΤΑ


6 αυγά

2 φλ. φύτρες φασολιών

4 φρέσκα κρεμμύδια, μόνο λευκό μέρος, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. λάδι

1 κ.γ. σησαμέλαιο

1 κ.γ. πουρέ σκόρδου

100 - 120g ψιλοκομμένες ωμές μικρές γαρίδες, καθαρισμένες

Σουσάμι, για γαρνιτούρα 

Αλάτι & λευκό πιπέρι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 


ΣΑΛΤΣΑ


1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το κορν φλάουρ και τη σάλτσα σόγιας. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για την σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. 

2. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τηγάνι με μέτρια φωτιά. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να πήξει. 'Επειτα αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη. 



ΟΜΕΛEΤΑ


3. Χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός τα αυγά σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τις φύτρες, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. 

4. Ζεσταίνουμε το 1/2 λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι με μέτρια φωτιά και ραντίζουμε με σησαμέλαιο. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε γρήγορα για 10". 

5. Ρίχνουμε το 1/4 του μείγματος, σχηματίζοντας ένα στρογγυλό σχήμα και μαγειρεύουμε μέχρι η κάτω πλευρά να πάρει χρώμα -περίπου 1,5'. Στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε και μαγειρεύουμε την άλλη πλευρά για 1'. Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο μείγμα για να φτιάξουμε 4 ομελέτες. 

6. Μοιράζουμε τις ομελέτες σε πιάτα, περιχύνουμε με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με σουσάμι και φρέσκο κρεμμυδάκι. Μπορούμε επίσης, να σερβίρουμε μαζί με ρύζι και λαχανικά στον ατμό. 


Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

Μη Διαθέσιμο
Μη Διαθέσιμο

0.00€

Μη Διαθέσιμο

0.00€

Μη Διαθέσιμο
Κοινοποίησε το: