Sriracha Honey Chicken
ΥΛΙΚΑ :
1 κιλό στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
125 ml σάλτσα Sriracha
125 ml ζωμός κότας
125 ml μέλι
125 ml ξύδι ρυζιού
125 ml σάλτσα σόγιας
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
1/4 κ.γ μαύρο πιπέρι
2 κ.σ άμυλο καλαμποκιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
1. Χτυπάμε μαζί τη Sriracha, το ζωμό κοτόπουλου, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι, το σκόρδο, το τριμμένο τζίντζερ και το μαύρο πιπέρι.
2. Ρίχνουμε τη σάλτσα στη γάστρα (slow cooker) , μετά το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 3 ώρες.
3. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το slow cooker και το αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε το κορν φλάουρ στη σάλτσα μέχρι να ενωθούν καλά και να μην μείνουν σβώλοι.
4. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μεγάλα κομμάτια και ξαναβάζουμε στο slow cooker.
5. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε δυνατή θερμοκρασία για άλλη μια ώρα.
6. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι ή κινόα.