Μενού
Το Καλάθι σας

Coconut Water Jelly Cubes

4
15΄
1

ΥΛΙΚΑ :


4 φλ. νερό καρύδας

1 κ.σ. άγαρ άγαρ σε σκόνη

6 κ.σ. ζάχαρη (ή κατά βούληση)

Φρούτα της επιλογής σας: π.χ. μάνγκο, ανανάς, φράουλες, βατόμουρα, μανταρίνι και ακτινίδιο

Καλούπι κύβου σιλικόνης ή άλλο καλούπι της επιλογής σας (η σιλικόνη θα διευκολύνει το ξεφορμάρισμα)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :


Για τα φρούτα:

1. Για φρούτα που είναι μικρότερα από το καλούπι (μύρτιλα, βατόμουρα, φέτες μανταρίνι) τα αφήνουμε ολόκληρα. Για μεγαλύτερα φρούτα, κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

2. Τοποθετούμε τα φρούτα στα καλούπια. Αφήνουμε άφθονο χώρο γύρω από το φρούτο έτσι ώστε να περιβάλλεται καλά από το ζελέ.


Για το ζελέ:

1. Βάζουμε 2 ½ φλιτζάνια από το νερό καρύδας σε μια μικρή κατσαρόλα, πασπαλίζουμε από πάνω σκόνη άγαρ άγαρ και ανακατεύουμε.

2. Ανάβουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πάρει πλήρη βράση ανακατεύοντας συχνά. Μόλις πάρει πλήρη βράση, σβήνουμε τη φωτιά και, στη συνέχεια, ελέγχουμε ότι η σκόνη άγαρ άγαρ έχει διαλυθεί πλήρως ρίχνοντας λίγο υγρό σε ένα μεταλλικό κουτάλι. Ρίχνουμε το υγρό και κοιτάμε ότι δεν έχουν απομείνει κηλίδες σκόνης άγαρ στο κουτάλι. Εάν υπάρχουν κηλίδες, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να φύγουν.

3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.

4. Προσθέτουμε το υπόλοιπο 1 ½ φλιτζάνι νερό καρύδας για να κρυώσει πιο γρήγορα.


Για το καλούπι :

1. Μεταφέρουμε το νερό καρύδας σε ένα δοχείο με στόμιο εκροής. Γεμίζουμε κάθε φόρμα με νερό καρύδας μέχρι κάτω από το χείλος. Αρχίζουμε πρώτα σε πιο ανθεκτικά φρούτα (ανανάς, μάνγκο, μανταρίνια) και να επιστρέφουμε για τα ευαίσθητα μόλις κρυώσει αρκετά.

2. Αφήνουμε να κρυώσουν μέχρι να σφίξει τουλάχιστον το πάνω μέρος (για εύκολη μεταφορά ), μετά τα βάζουμε στο ψυγείο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον 2 ώρες, ώστε να είναι ωραία και κρύα για το σερβίρισμα.

3. Για να ξεφορμάρουμε: απλά γυρνάμε ανάποδα το καλου΄πι, κρατώντας το ελαφρώς πάνω από ένα πιάτο σερβιρίσματος και, στη συνέχεια, πιέζουμε το κάτω μέρος όλων των κομματιών μέχρι να γλιστρήσουν προς τα έξω. Εάν χρησιμοποιείτε σκληρό καλούπι, μπορείτε να βάλετε μια οδοντογλυφίδα στο πλάι κρατώντας την ανάποδα πάνω από ένα πιάτο, στη συνέχεια σπρώξτε την ελαφρά και θα πρέπει να γλιστρήσει έξω εύκολα.

Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

Μη Διαθέσιμο
Μη Διαθέσιμο
Κοινοποίησε το: