Μενού
Το Καλάθι σας

Bibimbap

3
90
3

ΥΛΙΚΑ :

4 φλ. μαγειρεμένο λευκό ρύζι

4 αυγά

2 κ.γ. σουσάμι


ΛΑΧΑΝΙΚΑ

2 καρότα, κομμένα σε λεπτές λωρίδες

2 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές λωρίδες

1 ματσάκι σπανάκι κομμένα σε λεπτές λωρίδες

8 αποξηραμένα μανιτάρια shίίtake

4 φλ. φύτρες φασολιών

2 κ.γ. πουρέ σκόρδο

8 κ.γ. λάδι

1/2 κ.γ. αλάτι

1,5 κ.γ. σάλτσα σόγιας light

1/4 κ.γ. σάλτσα ψαριού

1/4 κ.γ. λευκή ζάχαρη

σησαμέλαιο 



ΒΟΔΙΝΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΑΔΑ

250 g φιλέτο βόειου κρέατος πολύ ψιλοκομμένο

1/4 πράσινο μήλο, τριμμένο με τρίφτη

3 κ.γ πουρέ σκόρδου

1 κ.σ. σάλτσα σόγιας light

1 κ.σ. μέλι (ή καστανή ζάχαρη)

2 κ.γ. σησαμέλαιο




ΣΑΛΤΣΑ ΒΙΒΙΜΒΑΡ

4 κ.σ. πάστα gochujang

2 κ.σ. mirin

2 κ.σ. ξύδι ρυζιού

1,5 κ.γ. σάλτσα σόγιας

3 κ.γ. λευκή ζάχαρη

1 κ.γ. πουρέ σκόρδου

2 1/2 κ.γ. σησαμέλαιο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ :


ΣΑΛΤΣΑ ΒΙΒΙΜΒΑΡ

1. Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. 


ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΚΡΕΑΣ

1. Ανακατεύουμε τη μαρινάδα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μοσχάρι. Μαρινάρουμε για 30'. 

2. Ζεσταίνουμε 2 κ.γ. λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κρέας και μαγειρεύουμε για 3 - 4' μέχρι να μαγειρευτεί και να καραμελώσει. Αφαιρούμε από το τηγάνι και διατηρούμε ζεστό. 



ΛΑΧΑΝΙΚΑ

1. Μουλιάζουμε τα μανιτάρια σε ένα μεγάλο μπολ με βραστό νερό για 30', μέχρι να ενυδατωθούν. Σουρώνουμε, στύβουμε και στη συνέχεια τα κόβουμε σε φέτες. 

2. Τοποθετούμε το καρότο και τα κολοκυθάκια σε ξεχωριστά μπολ, πασπαλίζουμε το καθένα με 1/4 κ.γ. αλάτι, αφήνουμε για 20' και στη συνέχεια στραγγίζουμε το υγρό. 

3. Ζεσταίνουμε 2 κ.γ. λάδι σε ένα τηγάνι με μέτρια-δυνατή φωτιά. Μαγειρεύουμε τα μανιτάρια για 2'. Προσθέτουμε 1,5 κ.γ. σόγια, 1/4 κ.γ. ζάχαρη, 1/2 κ.γ. σκόρδο. Ανακατεύουμε για 1' και στη συνέχεια τα αφαιρούμε από την φωτιά. 'Υστερα προσθέτουμε 2 κ.γ. λάδι ξανά στο τηγάνι και μαγειρεύουμε το καρότο μόνο του, μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια το αφαιρούμε και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα κολοκυθάκια.

4. Ζεσταίνουμε 2 κ.γ. λάδι με μια πρέζα σησαμέλαιου. Σοτάρουμε το σπανάκι μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται. Προσθέτουμε 1/2 κ.γ. σκόρδο και αλάτι, ανακατεύουμε και στη συνέχεια αφαιρούμε. Όταν κρυώσει, πιέζουμε, για να στραγγίξουμε το υπερβολικό υγρό.

5. Σιγοβράζουμε τις φύτρες φασολιών στο νερό για 5'. Στραγγίζουμε κάτω από κρύο νερό και αφήνουμε να κρυώσουν. Στραγγίζουμε με τα χέρια, τοποθετούμε σε μπολ και ανακατεύουμε με 2 κ.γ. σησαμέλαιο, 1 κ.γ. σκόρδο, 1/4 κ.γ. σάλτσα ψαριού.

6. Τηγανίζουμε τα αυγά σύμφωνα με τα γούστα μας. Μοιράζουμε το ζεστό ρύζι σε μπολ, προσθέτουμε από πάνω τα λαχανικά και το κρέας και στην κορυφή το αυγό. Πασπαλίζουμε με σουσάμι, σησαμέλαιο και σερβίρουμε με σάλτσα Bibimbap! 



Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

0.00€

Μη Διαθέσιμο
Μη Διαθέσιμο
Κοινοποίησε το: