Μενού
Το Καλάθι σας

Boba Milk Tea

2
30
2

ΥΛΙΚΑ :


2 1/2 κουταλιές της σούπας μαύρο  τσάι ή 1 φακ. τσάι γιασεμιού

1/2 φλ. πέρλες ταπιόκας

1/2 φλ. καστανή ζάχαρη

Αγελαδινό ή γάλα σόγιας

Πάγος


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :


Για το σιρόπι ζάχαρης


1. Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε έως ότου να ομογενοποιηθούν. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ενώ ανακατεύουμε, για να λιώσει όλη η ζάχαρη.

2. Αφήνουμε το σιρόπι να πάρει μια βράση. Μαγειρεύουμε για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να πήξει ελαφρώς το σιρόπι. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει λίγο, όσο μαγειρεύουμε τις πέρλες μπόμπα.

3. Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τις πέρλες μπόμπα από το δροσερό νερό στο χλιαρό σιρόπι. Ανακατεύουμε μέχρι να επικαλυφθούν. Χρησιμοποιούμε τις πέρλες όσο είναι ελαφρώς ζεστές.


Για τις πέρλες ταπιόκας


1. Βράζουμε νερό. Η αναλογία νερού με πέρλες ταπιόκας είναι 7:1.

2. Ρίχνουμε τις πέρλες σε βραστό νερό και ανακατεύουμε ελαφρά για να μην κολλήσουν στον πάτο. Αφήνουμε τις πέρλες να επιπλεύσουν.

3. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Όταν οι πέρλες επιπλεύσουν, σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

4. Αφού μαγειρέψουμε για 15 λεπτά, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε να καθίσει για 15 λεπτά σκεπασμένη.

5. Για τις instant πέρλες ταπιόκας, αναγράφονται σε κάθε συσκευασία τα προτεινόμενα λεπτά βράσιμου μεταξύ 2-5 λεπτών.

5. Ρίχνουμε χλιαρό ή κρύο νερό πάνω από τις πέρλες και στραγγίζουμε το νερό από αυτές. Καλύπτουμε με σιρόπι ζάχαρης ή καστανή ζάχαρη.


Για το τσάι


1. Τοποθετούμε τα φύλλα ή το φακελάκι τσαγιού σε μια κατσαρόλα.

2. Φέρνουμε το νερό σε βράση, και στη συνέχεια αφήνουμε εκτός φωτιάς για περίπου 3 λεπτά για να φτάσει στη σωστή θερμοκρασία και ΜΕΤΑ μετράμε 2 ¼ φλιτζάνια νερό στην κατσαρόλα. 

3. Στη συνέχεια σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το να καθίσει για όχι περισσότερο από 5 - 6 λεπτά.

4. Αφαιρούμε τα φύλλα ή το φακελάκι τσαγιού και βάζουμε το τσάι στο ψυγείο για να κρυώσει.


Για το σερβίρισμα 


1. Σε ένα μεγάλο ποτήρι, τοποθετούμε μερικές πέρλες μπόμπα, μαζί με λίγο από το σιρόπι ζάχαρης.

2. Ρίχνουμε περίπου 1 φλιτζάνι βρασμένο τσάι. Το τσάι πρέπει να είναι παγωμένο ή τουλάχιστον σε θερμοκρασία δωματίου.

3. Προσθέτουμε πάγο και γεμίζουμε το ποτήρι με γάλα. Ανακατεύουμε να ενωθούν. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε περισσότερο σιρόπι ζάχαρης αν θέλουμε το ρόφημα πιο γλυκό.

Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

0.00€

Μη Διαθέσιμο
Κοινοποίησε το: