Μενού
Το Καλάθι σας

Tteokbokki (Topokki)

2
20
2

ΥΛΙΚΑ :


600γρ tteokbokki

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

Λίγο ηλιέλαιο ή λάδι ρυζιού

2 1/2 φλ. νερό  dashi (2γρ) 

Σουσάμι για γαρνίρισμαμε


Για την sauce

3 κ.σ. gochujang

2 κ.σ. μέλι

1 κ.σ. καστανή ζάχαρη

1 κ.σ. σόγια

1 κ.σ. σκόρδο σε πουρέ 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ : 


1. Μουλιάζουμε για 10 λεπτά σε χλιαρό νερό τα κέικ ρυζιού και σουρώνουμε. 

2. Σε ένα μπολ βάζουμε καστανή ζάχαρη, μέλι, σόγια, σκόρδο, Gochujang και ανακατεύουμε καλά. 

3. Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε 2 1/2 φλ. νερό και 2 γρ. dashi, μόλις βράζει ο ζωμός προσθέτουμε την sauce που έχουμε προετοιμάσει. Κατεβάζουμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. 

4. 'Υστερα προσθέτουμε τα κέικ ρυζιού και μαγειρεύουμε για 6 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. 

5. Τέλος προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε μέχρι η σάλτσα μας να γίνει παχύρρευστη. 

6. Αποσύρουμε από την φωτιά και γαρνίρουμε προαιρετικά με μοτσαρέλα, σησαμέλαιο, σουσάμι, φρέσκο κρεμμυδάκι ή βραστό αυγό! 


Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

Μη Διαθέσιμο
Μη Διαθέσιμο
Μη Διαθέσιμο
Μη Διαθέσιμο
Κοινοποίησε το: