Μενού
Το Καλάθι σας

10-Minute Pan Fried Noodles

2
10
1

ΥΛΙΚΑ


300 γρ νούντλς αυγού

2 κ.σ λάδι

2  κ.σ πάστα σκόρδου & τζίντζερ

2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα κατά μήκος σε κομμάτια 1εκ.

4 μανιτάρια shiitake

1 πιπεριά της προτίμησής μας

1 φλ. φύτρες φασολιών ή άλλα λαχανικά

1 κ.γ. σησαμέλαιο στο τελείωμα

Λευκό σουσάμι, για γαρνίρισμα


Σάλτσα

2 κ.σ. ελαφριά σάλτσα σόγιας

1/2 κ.σ. σάλτσα μαύρης σόγιας

1 κ.γ. σάλτσα στρειδιού

1/2 κ.σ.  ζάχαρη

1/8 κ.γ λευκό ή μαύρο πιπέρι

1 κ.σ. νερό






ΕΚΤΕΛΕΣΗ



1. Συνδυάζουμε τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπολ και ετοιμάζουμε τα νούντλς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ξεπλένουμε τα νούντλς κάτω από κρύο νερό, στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.

2. Μουλιάζουμε τα μανιάρια σιτάκε σε ζεστό νερό για τουλάχιστον 30 λεπτά. Ύστερα κόβουμε σε φέτες. 

3.  Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε σκόρδο & τζίντζερ σε πάστα  και τα  λευκά μέρη πράσινου κρεμμυδιού και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσουν. Προσθέτουμε τα νούντλς και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.

4. Ρίχνουμε τη σάλτσα και μαγειρεύουμε για περίπου 2-3 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν τα νούντλς. Προσθέτουμε τις φύτρα φασολιών, πιπεριές, τα μανιτάρια σιτάκε, το φρέσκο κρεμμυδάκι, σουσάμι και το σησαμέλαιο!


Tip: μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο νούντλ της επιλογής σας, όπως udon, ramen ή yakisoba.
Τα φρέσκα νουντλς μπορούν να παρασκευαστούν σε δευτερόλεπτα, ζεματίζοντάς τα σε βραστό νερό ή ζεστό νερό βρύσης. Μέτα από 1 λεπτό, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και είναι έτοιμα για χρήση στο stir fry!

Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

Μη Διαθέσιμο
Μη Διαθέσιμο
Μη Διαθέσιμο
Μη Διαθέσιμο
Μη Διαθέσιμο

0.00€

Μη Διαθέσιμο
Κοινοποίησε το: