Μενού
Το Καλάθι σας

Nasi Goreng

4
20
2

ΥΛΙΚΑ:


2,5 κ.σ. λάδι 

150γρ. στήθος κοτόπουλου, σε λεπτές φέτες

3 κ.σ. kecap manis (γλυκιά σάλτσα σόγιας)

2 κ.γ. πουρέ σκόρδου

1 κ.γ. κόκκινο τσίλι, ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι, μικρό, ψιλοκομμένο

3 φλ. μαγειρεμένο λευκό ρύζι

2 κ.γ. πάστα γαρίδας, προαιρετικά


ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΕΣ

4 αυγά, τηγανητά

1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Ντομάτα και αγγούρι σε μικρά κομμάτια

Τραγανό κρεμμύδι

1 λάιμ




ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ με δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το τσίλι και τον πουρέ σκόρδου και σοτάρουμε για 10 δευτερόλεπτα. 

2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, και μαγειρεύουμε για 1' ακόμη. 

3. 'Επειτα προσθέτουμε και το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε μέχρι να ασπρίσει το κρέας. Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 κ.σ.kecap manis και μαγειρεύουμε για άλλο 1΄, μέχρι το κοτόπουλο να μαγειρευτεί καλά και να καραμελώσει. 

4. Προσθέτουμε το μαγειρεμένο ρύζι, 2 κ.σ. kecap manis και την πάστα γαρίδας, αν χρησιμοποιήσουμε. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς, για 2', μέχρι να τραβήξει την σάλτσα και οι κόκκοι ρυζιού να αρχίσουν να καραμελώνουν. 

5. Αφαιρούμε από την φωτιά, γαρνίρουμε με τα υλικά της επιλογής μας και σερβίρουμε! 


Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

0.00€

Μη Διαθέσιμο
Μη Διαθέσιμο
Κοινοποίησε το: