Μενού
Το Καλάθι σας

Chilli - Garlic Prawns

2
20
2

ΥΛΙΚΑ :


500γρ γαρίδες ωμές, καθαρισμένες και αποφλοιωμένες

1 1/2 κ.σ. ηλιέλαιο

1 κ.γ. σησαμέλαιο, καβουρδισμένο

4 κ.γ. πουρέ τζίντζερ-σκόρδο

1 κ.γ. τσίλι σε νιφάδες

125 ml νερό

3 κουταλιές της σούπας Srίracha

2 κ.γ. σάλτσα σόγιας

3 κ.σ. καστανή ζάχαρη

Πιπέρι, σκόρδο, πάπρικα


ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ

Σουσάμι

Φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

Πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :


1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι με δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε πιπέρι, σκόρδο και πάπρικα στις γαρίδες και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις μισές γαρίδες και σοτάρουμε για περίπου 45" σε κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσαφίσουν. Στη συνέχεια τις τοποθετούμε σε μπολ και επαναλαμβάνουμε με τις υπόλοιπες.

2. Αφαιρούμε το τηγάνι από την φωτιά για να κρυώσει ελαφρώς, χαμηλώνουμε την φωτιά σε μέτρια και προσθέτουμε το σησαμέλαιο, τον πολτό σκόρδο-τζίντζερ και το τσίλι. Μαγειρεύουμε μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους.

3. Στην συνέχεια προσθέτουμε το νερό, την Sriracha, σάλτσα σόγιας και ζάχαρη. Ανακατεύουμε και αυξάνουμε τη θερμότητα σε μέτρια προς υψηλή, αφήνοντας να σιγοβράσει για 3', ή μέχρι να πήξει η σάλτσα.

4. Ξαναρίχνουμε τις γαρίδες στο τηγάνι και ανακατεύουμε για να καλυφθούν με τη σάλτσα. Μαγειρεύουμε για 1', μέχρι να δέσει το φαγητό.

5. Αφαιρούμε από την φωτιά, γαρνίρουμε με σουσάμι, φρέσκο κρεμμυδάκι και τσίλι. Μπορούμε να σερβίρουμε συνδυαστικά με ρύζι! 


Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

Μη Διαθέσιμο

0.00€

Μη Διαθέσιμο
Κοινοποίησε το: