Μενού
Το Καλάθι σας

Sesame Peanut Soba Noodle Salad

1
15
1

ΥΛΙΚΑ


1 μερίδα soba νούντλς

1/2 φλιτζάνι κατεψυγμένα φασολάκια ενταμάμε χωρίς φλούδα, μαγειρεμένα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας

1 μέτριο καρότο, τριμμένο

1 φλιτζάνι μωβ λάχανο ή πράσινο λάχανο, κομμένο σε λεπτές φέτες

1 μέτριο πράσινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

1 χούφτα κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

1/4 φλιτζάνι φιστίκια ή κάσιους, χοντροκομμένα

Σουσάμι για γαρνίρισμα




Ντρέσινγκ 


1 κ.σ. φυστικοβούτυρο

1 κ.σ. σάλτσα σόγιας

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι αγαύης

1 κ.γ. ξύδι ρυζιού

1 μέτρια σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο

ή 1 κ.γ. πουρέ σκόρδου και τζίντζερ

1/4 κ.γ. νιφάδες τσίλι

1 κ.σ. νερό, για να αραιώσει το ντρέσινγκ

Αλάτι για γεύση, περίπου 1/4 κουτ




ΕΚΤΕΛΕΣΗ



1. Ξεκινάμε μαγειρεύοντας τα νούντλς και τα ενταμάμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.


2. Όσο μαγειρεύονται τα νούντλς, ετοιμάζουμε τα λαχανικά. Βεβαιωθείτε ότι τα καρότα και το λάχανο είναι παρόμοια σε πάχος και μήκος (όσο πιο λεπτά τόσο καλύτερα), έχουν καλύτερη γεύση σε σαλάτες όπως αυτή. 


3. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο λάχανο και τα καρότα σε ένα ρηχό μπολ, μαζί με τον κόλιανδρο, το πράσινο κρεμμύδι. Αφήνουμε στην άκρη.


4. Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ. Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο σε ένα μπολ, μαζί με τη σάλτσα σόγιας, το χυμό λεμονιού, το μέλι (ή σιρόπι αγαύης), το ξύδι ρυζιού, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον πουρέ τζίντζερ και τις νιφάδες τσίλι και αναμειγνύουμε. Σ' αυτό το στάδιο η σως θα μοιάζει σχεδόν σαν να είναι κομμένη, αλλά μην ανησυχείτε, αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό.


5. Στη συνέχεια, ρίχουμε το νερό και χτυπάμε απαλά μέχρι να αναμιχθεί τελείως το νερό στο ντρέσινγκ. Εάν το ντρέσινγκ φυστικιών είναι ακόμα πολύ πηχτό, συνεχίστε να ανακατεύουμε με μικρές ποσότητες νερού μέχρι να αποκτήσει τη συνοχή που θέλουμε. Μόλις το ντρέσινγκ γίνει μεταξένιο λείο και σκούρο χρώμα, είναι έτοιμο. Φροντίστε να προσαρμόσετε το αλάτι πριν το χρησιμοποιήσετε!


6. Σε αυτό το σημείο πρέπει να γίνουν τα νούντλς και το ενταμάμε. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα νουντλς με κρύο νερό. Προσθέτουμε τα νούντλς και τα ενταμάμε στο μπολ και περιχύνουμε το ντρέσινγκ. Ανακατεύουμε για να συνδυάσουμε.


7. Συμπληρώνουμε με σουσάμι και ψιλοκομμένα φιστίκια (ή κάσιους αν είστε αλλεργικοί στα φιστίκια). Αυτή η σαλάτα διατηρείται πολύ καλά στο ψυγείο (περίπου 3 ημέρες) και έχει εκπληκτική γεύση ως κρύα σαλάτα για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο.


8. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο τραγανό τόφου ή κομμάτια από στήθος κοτόπουλου!

Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

Μη Διαθέσιμο
Μη Διαθέσιμο
Μη Διαθέσιμο
Μη Διαθέσιμο
Μη Διαθέσιμο
Μη Διαθέσιμο
Κοινοποίησε το: