Μενού
Το Καλάθι σας

Spicy Korean Carrots

8
20
1

ΥΛΙΚΑ


1 κιλό καρότα, ζουλιέν


Μπαχαρικά

3-4 κ.σ. λευκό ξύδι

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα

1/4-1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν

1 κ.γ. αλεσμένους σπόρους κόλιανδρου

1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

5 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και πιεσμένες


Καραμελωμένα Κρεμμύδια & Λάδι

2/3 φλ. ελαφρύ ελαιόλαδο (ή οποιοδήποτε ουδέτερο λάδι)

1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους



ΕΚΤΕΛΕΣΗ



1. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε ζουλιέν τα χρησιμοποιώντας έναν τεμαχιστή ζουλιέν ή χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο μαχαίρι σεφ και ένα ξύλο κοπής.

Για καρότα julienne με το χέρι, επιλέγουμε μεγάλα καρότα. Με ένα μεγάλο μαχαίρι του σεφ τα κόβουμε διαγώνια. Στη συνέχεια, κόβουμε κάθε φέτα σε λεπτές, μακριές λωρίδες. Προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Αφήνουμε στην άκρη.


2. Ανακατεύουμε: Τώρα, προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά σε ένα μπώλ, προσθέτοντας τελευταία 5 σκελίδες σκόρδο (πατημένες ή ψιλοκομμένες).


3. Ετοιμάζουμε το λάδι και το κρεμμύδι: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2/3 φλ ελαφρύ ελαιόλαδο και μετά προσθέτουμε 1 μεγάλο κρεμμύδι που είναι κομμένο σε κύβους. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να ροδίσουν τα κρεμμύδια.


4. Αφαιρούμε τα κρεμμύδια με μια τρυπητή κουτάλα και τα χρησιμοποιούμε σε διαφορετική συνταγή ή τα πετάμε.


5. Τώρα, ξαναζεσταίνουμε το λάδι μέχρι σχεδόν να καπνίσει. Ρίχνουμε περίπου 1/2 φλ. από το καυτό λάδι ακριβώς πάνω από τα μπαχαρικά και το σκόρδο. Το καυτό λάδι θα απελευθερώσει τη γεύση από τα μπαχαρικά και το σκόρδο και θα εμποτίσει περαιτέρω το λάδι με τη γεύση του. 


6. Χρησιμοποιώντας 2 μεγάλα πιρούνια ή χέρια με γάντια, ανακατεύουμετα καρότα με τα μπαχαρικά και το λάδι. Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε το καρύκευμα, προσθέτοντας περισσότερη ζάχαρη, ξύδι και καγιέν όπως χρειάζεται.



7. Μεταφέρουμε τα πικάντικα κορεάτικα καρότα σε ένα γυάλινο ή μεταλλικό δοχείο, κλείνουμε με ένα σφιχτό καπάκι και τα τοποθετούμε στο ψυγείο. Ενώ τα καρότα είναι έτοιμα για κατανάλωση αμέσως, έχουν καλύτερη γεύση μετά από 6-12 ώρες.


Για αποθήκευση: διατηρήστε τα κορεάτικα καρότα στο ψυγείο για έως και μια εβδομάδα.

Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

Μη Διαθέσιμο
Μη Διαθέσιμο
Κοινοποίησε το: