Μενού
Το Καλάθι σας

Korean Gimbap

2
15
3


ΥΛΙΚΑ


Για την γέμιση:


1 ½ φλιτζάνι ωμό σπανάκι

1½ κ.γ. σησαμέλαιο

Αλάτι και μαύρο πιπέρι

Ηλιέλαιο

½ μεγάλο καρότο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε λεπτές λωρίδες

8 φέτες ζαμπόν ή σοταρισμένο spam

2 αυγά χτυπημένα

4 λωρίδες Takuan (τουρσί κίτρινο ραπανάκι)


Για τα ρολλά:


4 φύλλα Nori/Gim

3 φλιτζάνια φρεσκομαγειρεμένο κοντόκοκκο ρύζι (sushi rice)

1 κ.σ. σησαμέλαιο

¼ κ.γ. αλάτι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βήμα 1

Βράζουμε μια κατσαρόλα με νερό και ζεματίζουμε το σπανάκι μέχρι να πάρει ανοιχτό πράσινο χρώμα, περίπου 45 δευτερόλεπτα. Μεταφέρουμε το σπανάκι σε ένα μπολ με παγωμένο νερό. Το στύβουμε να φύγει το περιττό νερό και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε σησαμέλαιο και αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.


Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε ηλιέλαιο και σοτάρουμε τα καρότα, αλατοπιπερώνουμε, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά. Αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε το ζαμπόν σε λωρίδες και το αφήνουμε στην άκρη.



Βήμα 3

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε ηλιέλαιο και τηγανίζουμε το αυγό, όπως την ομελέτα. Περιστρέφουμε το τηγάνι για να καλύψει ολόκληρη την επιφάνεια και μετά από 2 λεπτά, χρησιμοποιούμε μια σπάτουλα και να αναποδογυρίζουμε προσεκτικά το αυγό. Μόλις μαγειρευτεί, μεταφέρουμε σε ένα ξύλο κοπής και αφήνουμε να κρυώσει. Ύστερα, κόβουμε σε μακριές, χοντρές λωρίδες και αφήνουμε στην άκρη.


Βήμα 4

Τοποθετούμε ζεστό, φρεσκομαγειρεμένο ρύζι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε σησαμέλαιο και αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.


Βήμα 5

Τοποθετούμε 1 φύλλο nori στο μπαμπού. Απλώνουμε ομοιόμορφα το ρύζι στα δύο τρίτα του φύλλου, αφήνοντας το πάνω μέρος άδειο. Βάζουμε όλα τα άλλα υλικά οριζόντια, το ένα δίπλα στο άλλο,


Βήμα 6

Ξεκινώντας από την πλευρά μας, σηκώνουμε με τα χέρια το κάτω μέρος από το φύκι και το δπλώνουμε για να καλύψει τη γέμιση (να κάνει το πρώτο ρολλάρισμα). Χρησιμοποιούμε το μπαμπού για να ασκήσουμε μία ομοιόμορφη και σταθερή πίεση. Συνεχίζουμε να το ρολάρουμε, μέχρι να φτάσουμε σχεδόμ στο τέλος.


Βήμα 7

Πριν κλείσει χρησιμοποιούμε τα δάχτυλά μας και απλώνουμε μια μικρή ποσότητα νερού στην άκρη του φυκιού για να κλείσει. Εάν δεν κλείνει, απλώνουμε λίγους κόκκους ρυζιού και το χρησιμοποιούμε σαν κόλλα.


Βήμα 8

Για το σερβίρισμα, αλείφουμε ελαφρά τα ρολά με σησαμέλαιο.

Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

Μη Διαθέσιμο
Κοινοποίησε το: