Μενού
Το Καλάθι σας

Yakisoba Stir Fry Noodles

2
15
1

ΥΛΙΚΑ:


1 πακέτο φρέσκα yakisoba νούντλς

1/2 κρεμμύδι

1 μεγάλο καρότο

1 φλ. μανιτάρια (μιξ ή shiitake)

1/4 πράσινο λάχανο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

2 φλ. φύτρες φασολιών

Φυτικό λάδι

Αλάτι

Σάλτσα Yakisoba


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


1. Ξεκινάμε προετοιμάζοντας τα λαχανικά. Κόβουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, τα μανιτάρια, το λάχανο και τα πράσινα κρεμμυδάκια σε μακριές λεπτές λωρίδες.


2. Ανοίγουμε τη συσκευασία με τα νούντλς και ξεπλένουμε με ζεστό νερό σε ένα σουρωτήρι, περνώντας προσεκτικά τα δάχτυλά μας για να τα χωρίσουμε χωρίς να τα σπάσουμε. Αφήνουμε να στραγγίσουν.


3. Τοποθετούμε ένα γουόκ ή ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε ένα κ.γ. ουδέτερο λάδι. Αρχικά, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν ελαφρώς διάφανα, μαγειρεύοντας για περίπου δύο λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε καρότο και λάχανο μαζί με μια πρέζα αλάτι. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου τρία λεπτά.


4. Εάν το τηγάνι μας είναι στεγνό, προσθέτουμε άλλο λίγο λάδι. Ύστερα προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις φύτρες φασολιών και ανακατεύουμε τα λαχανικά, μαγειρεύοντας για ένα ή δύο λεπτά - μέχρι να μαλακώσουν.


5. Προσθέτουμε τα νούντλς στο τηγάνι και ανακατεύουμε με τη λαβίδα απαλά για να μην σπάσουν, ενώ ανακατεύουμε τα λαχανικά. Μετά από ένα με δύο λεπτά τηγανίσματος, ρίχνουμε τη σάλτσα yakisoba από πάνω, ανακατεύοντας για να καλύψει εντελώς τα νούντλς και τα λαχανικά.


6. Αν θέλουμε να προσθέσουμε μια πρωτεΐνη όπως κοτόπουλο, τόφου, γαρίδες, χοιρινό ή βοδινό κρέας, κόβουμε το ένα τέταρτο του κιλού σε μικρούς κύβους και μαγειρεύουμε πριν από οποιοδήποτε από τα λαχανικά με μια κ.σ. λάδι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία μέχρι να ψηθούν καλά και μετά προσθέτουμε τα λαχανικά όπως περιγράφεται παραπάνω.


7. Σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε με γαρνιτούρες όπως σουσάμι, furikake, nori ή τζίντζερ τουρσί!

Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

Μη Διαθέσιμο
Μη Διαθέσιμο
Κοινοποίησε το: