Μενού
Το Καλάθι σας

Vegan Stir-fry Vegetables

2
12
1

ΥΛΙΚΑ


400g μαγειρεμένο ρύζι

1 κ.σ. Ηλιέλαιο

2 1/2 κ.γ. πουρέ σκόρδο-τζίντζερ

1/2 ξερό κρεμμύδι

1 καρότο, μεγάλο

1 κόκκινη πιπεριά

1 φλ. Φασολάκια πλατιά

1 φλ. μανιτάρια

1 φλ. μπρόκολο


ΣΑΛΤΣΑ


1 κ.σ. κορνφλάουρ

1 1/2 κ.σ. σάλτσα σόγιας

2 κ.γ. vegetarian σάλτσα στρειδιών

1 κ.σ. mirin

1/2 κ.γ. σησαμέλαιο

Λευκό ή μαύρο πιπέρι

185 ml νερό


ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ

φρέσκο κρεμμυδάκι

σουσάμι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


1. Κόβουμε τα λαχανικά σε φέτες.


2. Για την σάλτσα, βάζουμε σε ένα μπολ το κορν φλάουρ με τη σάλτσα σόγιας και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ. Ύστερα ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά για την σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.


3. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα γουόκ ή μεγάλο τηγάνι, με υψηλή φωτιά.


4. Ρίχνουμε τον πουρέ σκόρδου-τζίντζερ και ανακατεύουμε για 10''. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για άλλα 30''. Έπειτα βάζουμε καρότο, το μπρόκολο, τα φασολάκια και την κόκκινη πιπεριά. Ανακατεύουμε για 3'. Τέλος προσθέτουμε και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε για ακόμη 3' η μέχρι να μαγειρευτούν τα λαχανικά (πρέπει να είναι ελαφρώς al dente.)


5. Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα την σάλτσα και ανακατεύουμε για 1' μέχρι να γίνει παχύρρευστη.


6. Αφαιρoύμε από την φωτιά ρίχνουμε το σησαμέλαιο και σερβίρουμε πάνω από το ρύζι.


7.Γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και σουσάμι!

Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

Μη Διαθέσιμο

0.00€

Μη Διαθέσιμο
Κοινοποίησε το: