Μενού
Το Καλάθι σας

Creamy Miso Mushroom Pasta

4
20
2

ΥΛΙΚΑ


4 μερίδες ζυμαρικά (φετουτσίνι, σπαγγέτι ή ουντον νούντλς), μαγειρεμένα al-dente

3 φλ. μανιτάρια της επιλογής σας (προτείνουμε μανιτάρια shiitake), κομμένα σε φέτες

3 κ.σ. βούτυρο

2 κ.σ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

1,5 κ.σ. σάλτσα σόγιας

1,5 κ.γ. σκόνη ντάσι

1 κ.σ. πάστα μίσο

1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι

1,5 φλ. κρέμα γάλακτος ή γάλα

1/2 φλ. τυρί παρμεζάνα

2 κ.σ. άμυλο καλαμποκιού, προαιρετικά




ΕΚΤΕΛΕΣΗ



1. Ετοιμάστε τα ζυμαρικά σας με βάση τις οδηγίες και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν al dente.

2. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το προετοιμασμένο (εάν επιλεξαμε κάποιο αποξηραμένο) μανιτάρι και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά χωρίς λάδι. Το μανιτάρι πρέπει να γίνει πιο μαλακό και αυτό θα βοηθήσει να αναδειχθεί το άρωμά του.

3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σάλτσα σόγιας, βούτυρο, μαύρο πιπέρι και σκόρδο. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ή μέχρι να μυρίσουν.

4. Μόλις μυρίσει, προσθέτουμε την πάστα μίσο , τη σκόνη ντάσι και την κρέμα ή το γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά.

5. Προαιρετικό βήμα: αν θέλουμε η κρέμα να είναι λεία χωρίς το τυρί, μπορούμε τώρα να προσθέσουμε στο μείγμα δύο κ.γ. άμυλο αραβοσίτου αναμεμειγμένο με τέσσερις κ.σ. κρύο νερό.

6. Χτυπάμε την παρμεζάνα και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να λιώσουν και η σάλτσα να αρχίσει να πήζει. Ολοκληρώνουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή φρέσκο κρεμμυδάκι!

Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

Μη Διαθέσιμο
Κοινοποίησε το: