Μενού
Το Καλάθι σας

Japanese Yum Yum Sauce

4
5
1

ΥΛΙΚΑ


1 φλ. μαγιονέζα

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας (οχι κέτσαπ)

1 κ.σ. ξύδι ρυζιού

1 κ.γ.  πάπρικα

1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

1 κ.σ. Ζάχαρη

1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

2-3 κ.σ. νερό

Αλάτι&πιπέρι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ


1. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τη μαγιονέζα, το ξύδι ρυζιού, τον πελτέ ντομάτας, την πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου, τη ζάχαρη, το βούτυρο και αλατοπίπερο.

2. Προσθέτουμε νερό όσο χρειάζεται για να έχει την επιθυμητή συνοχή.

3. Αυτή είναι σίγουρα μια εξαιρετική σάλτσα βάσης, αν χρειάζεται προσθέτουμε περισσότερο ή λιγότερο καρύκευμα της αρεσκείας μας. Προσθέτουμε π.χ. λίγο καγιέν, λίγο ξύδι ή επιπλέον πιπέρι.




Συμβουλές: Όσο περισσότερο καθίσει η σάλτσα πριν τη χρησιμοποιήσετε τόσο το καλύτερο, αν μπορείτε να σχεδιάσετε να φτιάξετε μια μέρα πριν. Δίνει χρόνο να ενωθούν οι γεύσεις.


Αποθήκευση: Διατηρείται καλύτερα στο ψυγείο για έως και 10 ημέρες. Ωστόσο, είναι τόσο εύκολη να γίνει και τόσο νόστιμη, που είναι σαφώς καλύτερο να φτιάχνετε μικρές παρτίδες και να το κάνετε φρέσκο κάθε φορά που το χρειάζεστε.

Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

Κοινοποίησε το: