Μενού
Το Καλάθι σας

Vegetarian Chickpea Curry

3
25
2

ΥΛΙΚΑ


½ φλ. ρύζι μπασμάτι

1 φλ. νερό

2 πρέζες αλάτι

2 κρεμμύδια

1 κ.σ. ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο

½ λάιμ

1-2 κ.σ. πάστα κάρυ (η αγαπημένη σας)

1 κουτί γάλα καρύδας με χαμηλά λιπαρά (1 κουτί = 1,5 φλ. = 375 ml) (χρησιμοποιήστε κανονικό αν προτιμάτε τη γεύση!)

1 κουτί ρεβίθια (1 κουτί = 435 γρ.)

1-2 κ.σ. σάλτσα σόγιας

2-3 μέτριες ντομάτες (ή χούφτα ντοματίνια, ψιλοκομμένα)

1 φλ. βασιλικός, φρέσκος ή 2 κ.σ. πάστα βασιλικού

1 κ.γ. καστανή ζάχαρη

Προαιρετικά:

½ φλ. οποιοδήποτε πράσινο λαχανικό σας αρέσει



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


1. Προσθέτουμε το ρύζι, το νερό και μια πρέζα αλάτι και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Όταν βράζει το νερό, βάζουμε ένα καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 8-10 λεπτά (ή σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου).


2. Παράλληλα ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον βασιλικό και στίβουμε τον χυμό από το λάιμ.


3. Βάζουμε το λάδι και τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο τηγάνι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά μέχρι τα κρεμμύδια να αρχίσουν να μαλακώνουν και να γίνονται διάφανα, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα.


4. Προσθέτουμε την πάστα κάρυ και το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί το κάρυ και μια πρέζα αλάτι. Σ΄αυτό το σημείο κάνουμε γευστικό τεστ – αν θέλουμε το κάρυ λίγο πιο δυνατό, προσθέτουμε άλλη μια κ.σ.

Tip: Συνιστούμε να προσθέσετε την πάστα κάρυ σας και να την αφήσετε να μαγειρευτεί για περίπου 30 δευτερόλεπτα πριν προσθέσετε το γάλα καρύδας. Αυτό βοηθά να αναδείξετε τις γεύσεις (και θα κάνει την κουζίνα σας να μυρίζει επίσης παραδεισένια!)



5. Ρίχνουμε μέσα τα στραγγισμένα και ξεπλυμένα ρεβίθια (και τα ψιλοκομμένα πράσινα λαχανικά αν το επιθυμούμε) και τη σάλτσα σόγιας και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά, φέρνοντας το κάρυ σε βρασμό. Εάν αρχίσει να καίγεται, μειώνουμε αμέσως τη θερμότητα.


6. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον ψιλοκομμένο βασιλικό, το χυμό λάιμ, τη σάλτσα σόγιας και σιγοβράζουμε απαλά το κάρυ για άλλα 2 λεπτά.


7. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε άλλη μια κ.σ. σάλτσα σόγιας και καστανή ζάχαρη αν το επιθυμούμε. Ανακατεύουμε.


8. Το ρύζι θα πρέπει να είναι ήδη έτοιμο – περνάμε με το πιρούνι για να γίνει αφράτο.


9. Σερβίρουμε το κάρυ και το ρύζι μαζί με παπαντάμ προαιρετικά.

Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

Μη Διαθέσιμο
Μη Διαθέσιμο
Κοινοποίησε το: