Μενού
Το Καλάθι σας

Korean stew Kimchi Jjigae

3
30
3

ΥΛΙΚΑ


180γρ. χοιρινή κοιλιά χωρίς πέτσα, κομμένη σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς

1 κ.σ. κρασί από ρύζι (μίριν)

3 κόκκους τριμμένο μαύρο πιπέρι

3/4 φλ. παλαιωμένο Kimchi (τουλάχιστον 2 έως 3 εβδομάδων), κομμένο σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς

1/4 μικρό καφέ κρεμμύδι (30γρ.)  κομμένο σε λεπτές φέτες

1/2 κοτσάνι μικρό πράσινο κρεμμύδι (5γρ.), κομμένο σε λεπτές φέτες

2 μικρά μανιτάρια shiitake (50γρ.), τα κοτσάνια να έχουν αφαιρεθεί, κομμένα σε λεπτές φέτες

150 γρ. σκληρό τόφου, κομμένο σε ορθογώνια πάχους 1 εκ. ή άλλα σχήματα που μπορεί να προτιμήσετε

1 φλ νερό


Βάση Jjigae (ανακατέψτε τα σε ένα μπολ)


1 κ.σ. κορεάτικες νιφάδες τσίλι (gochugaru)

1  κ.σ. σάλτσα σόγιας

1 κ.γ. κορεάτικη πάστα τσίλι (gochujang)

1/4 κ.γ.  ψιλοκομμένο σκόρδο

 Μαύρο πιπέρι

          Ή

Έτοιμη σάλτσα




ΕΚΤΕΛΕΣΗ


1. Μαρινάρουμε τη χοιρινή κοιλιά με μίριν και το αλεσμένο μαύρο πιπέρι για περίπου 15 λεπτά.


2. Βράζουμε το Kimchi σε ένα τηγάνι μέχρι να μαλακώσει.


3. Βάζουμε το μαριναρισμένο κρέας στον πάτο της κατσαρόλας. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (κίμτσι, κρεμμύδι, μανιτάρια, τόφου, νερό και τη σάλτσα βάσης) εκτός από το φρέσκο κρεμμύδι στην κατσαρόλα.


4. Βράζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά αρχικά και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια μόλις αρχίσει να βράζει. Μαγειρεύουμε περαιτέρω μέχρι να ψηθεί το κρέας. Βεβαιωνόμαστε ότι η σάλτσα έχει αναμειχθεί καλά με τα υπόλοιπα υλικά. (Αυτό μπορεί να γίνει ανακατεύοντας απαλά τη σάλτσα γύρω από τη σούπα με ένα μικρό κουταλάκι και πιτσιλίζοντας τη σούπα πάνω από άλλα υλικά κάθε τόσο).


5. Όταν ψηθεί το κρέας, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και σβήνουμε τη φωτιά.


6. Σερβίρουμε με ρύζι και άλλα συνοδευτικά.

Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

Μη Διαθέσιμο
Μη Διαθέσιμο
Μη Διαθέσιμο
Κοινοποίησε το: