Μενού
Το Καλάθι σας

Tom Kha Gai (Coconut Chicken Soup)

4
30
3

ΥΛΙΚΑ


1 κ.σ λάδι καρύδας

1 κ.σ πάστα κόκκινου  κάρυ

1/4-1/2 κ.γ νιφάδες πιπεριάς τσίλι

5 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

450γρ. μπούτι κοτόπουλου κομμένο σε λεπτές λωρίδες

4 φλ. ζωμός κοτόπουλου

1 κομμάτι γκαλάνγκαλ 7 cm ή τζίντζερ κομμένο σε κομμάτια (δεν χρειάζεται να ξεφλουδίσετε)

3 κοτσάνια λεμονόχορτο *

1 κ.γ. ξερό βασιλικό

1 κ.γ. αλάτι

1/4 κ.γ. πιπέρι **εάν χρησιμοποιείτε γκαλάνγκαλ και όχι τζίντζερ**

400 ml κονσέρβα γάλα καρύδας

2 κ.σ  ταϊλανδέζικη σάλτσα ψαριού

2 κ.σ καστανή ζάχαρη

3-4 κ.σ χυμό λάιμ για γεύση

225γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

Ασιατική σάλτσα τσίλι για γεύση (όπως Sriracha)

χυμό λεμονιού για γεύση


ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ

Κόλιανδρο

Φρέσκο κρεμμυδάκι

Φρέσκος βασιλικός

Λάιμ






ΕΚΤΕΛΕΣΗ


1. Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. λάδι καρύδας σε μέτρια δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε την πάστα κόκκινου κάρυ, τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και το σκόρδο και σοτάρουμε  για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε  μέχρι να γίνει αδιαφανές αλλά να μην ψηθεί εντελώς.

2. Προσθέτουμε ζωμό κοτόπουλου, γκαλάνγκαλ ή τζίντζερ, λεμονόχορτο, βασιλικό, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τα να βράσουν. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία σε μέτρια-χαμηλή. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

3. Προσθέτουμε γάλα καρύδας, σάλτσα ψαριού, ζάχαρη, χυμό λάιμ, μανιτάρια και κόκκινη πιπεριά. Σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά.

4. Όταν είναι έτοιμο να το σερβίρουμε, βγάζουμε με κουτάλα τα κοτσάνια λεμονόχορτου και τα κομμάτια γκαλάνγκαλ /τζίντζερ.

5. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε επιπλέον αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμονιού και Sriracha (προαιρετικά) για γεύση.

6. Γαρνίρουμε τα ατομικά μπολ με φρέσκο ​​κόλιανδρο, φρέσκα κρεμμυδάκια, φρέσκο ​​βασιλικό και φρέσκο ​​λάιμ.




*Το πιο μαλακό, πιο σαρκώδες μέρος του λεμονόχορτου (που είναι αυτό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στη μαγειρική σας) βρίσκεται κάτω από τα σκληρά εξωτερικά φύλλα. Ξεφλουδίστε αυτά τα στρώματα με τα δάχτυλά σας και πετάξτε τα. Αυτό που θα ανακαλύψετε είναι ένα ανοιχτό κίτρινο κοτσάνι που είναι πιο μαλακό και πιο εύκολο να τεμαχιστεί.


**Πέρα από τα καταστήματα μας, εάν βρίσκεστε εντός λεκανοπεδίου Αττικής μπορείτε να προμηθευτείτε κατεψυγμένα γκαλάνγκαλ και λεμονόχορτο, αλλά και πολλά άλλα υλικά, μέσω της πλατφόρμας Wolt ή E-food !*

Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

Μη Διαθέσιμο
Μη Διαθέσιμο
Μη Διαθέσιμο
Κοινοποίησε το: