Μενού
Το Καλάθι σας

Homemade Ramen

2
30
2

ΥΛΙΚΑ


1 κ.γ σησαμέλαιο

2 κ.σ σκόρδο (ψιλοκομμένο)

2 κ.σ φρέσκο ​​τριμμένο τζίντζερ

2 φλ ζωμό ράμεν (ζωμός κότας ή έτοιμος ζωμός dashi)

1 κ.σ σάλτσα σόγιας

170 γρ. ράμεν



Γαρνιτούρες για Ράμεν 


Πρωτεΐνη: Χοιρινό, κοτόπουλο, γαρίδες, τόφου, μαλακά βραστά αυγά και ναρουτο μάκι**


Λαχανικά: πράσινο κρεμμυδάκι, καρότα ζουλιέν,  φύτρες φασολιών, φύτρες μπαμπού, κόκκινες, κίτρινες ή πορτοκαλί πιπεριές, Nori (αποξηραμένα φύκια), μανιτάρια, καλαμπόκι, σουσάμι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ


1. Σοτάρουμε το σκόρδο και το τζίντζερ σε σησαμέλαιο σε μια κατσαρόλα μέχρι να μυρίσουν. Προσθέτουμε ζωμό ράμεν και σάλτσα σόγιας και σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά.


2. Στραγγίζουμε το ζωμό μέσα από ένα λεπτό πλέγμα σε ένα μεγάλο κύπελλο μέτρησης υγρού ή μπολ για να αφαιρέσουμε τα κομμάτια σκόρδου και τζίντζερ. Ρίχνουμε ξανά το ζωμό στην κατσαρόλα και πετάμε τα κομμάτια σκόρδου/τζίντζερ. Κρατάμε το ζωμό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να το σερβίρουμε.


3. Ετοιμάζουμε νούντλς ράμεν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε τα νούντλς και τα αφήνουμε στην άκρη. Ετοιμάζουμε τις γαρνιτούρες που επιθυμούμε.


4. Τοποθετούμε τον ζωμό σε ατομικά μπολ και μοιράζουμε τα νούντλς. Γεμίζουμε με τις αγαπημένες μας γαρνιτούρες πρωτεϊνών και λαχανικών και σερβίρουμε!


5. Εάν επιθυμούμε ένα πιο καυτερό αποτέλεσμα μπορούμε να προσθέσουμε σάλτσα Sriracha ή πιπεριές τσίλι αποξηραμένες ή και τουρσί σε λεπτοκομμένες φέτες!



*Βρείτε την συνταγή για Μίσο Ράμεν εδώ!


** Πέρα από τα καταστήματα μας, εάν βρίσκεστε εντός λεκανοπεδίου Αττικής μπορείτε να προμηθευτείτε ναρούτο μάκι, αλλά και πολλά άλλα υλικά, μέσω της πλατφόρμας Wolt !*


Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

Μη Διαθέσιμο
Μη Διαθέσιμο
Μη Διαθέσιμο
Μη Διαθέσιμο
Μη Διαθέσιμο
Μη Διαθέσιμο
Μη Διαθέσιμο
Κοινοποίησε το: