Μενού
Το Καλάθι σας

Garam Masala Chicken Curry

6
45
2

ΥΛΙΚΑ:


2 κ.σ γκι

1 ½ κιλό μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα

1 μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κ.γ. αλεσμένο αλάτι

1 κ.σ.  σκόρδο

2 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ

1 κ.σ. κουρκουμά

2 κ.σ.  σκόνη garam masala TRS

¼ κ.γ. σκόνη πιπέρι καγιέν

1 φλι. ντομάτες κομμένες σε κύβους

2 φλ. γάλα καρύδας

ψιλοκομμένο κόλιανδρο για σερβίρισμα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


1. Ζεσταίνουμε το γκι σε βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια δυνατή φωτιά. Όταν λιώσει, ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο κοτόπουλο. Σοτάρουμε το κοτόπουλο στο καυτό λίπος μέχρι να γίνει αδιαφανές και μετά ανακατεύουμε με τα κίτρινα κρεμμύδια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και πασπαλίζουμε με αλάτι τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε συχνά και αφήνουμε τα κρεμμύδια να ψηθούν στο γκι μέχρι να γίνουν διάφανα, περίπου 10 λεπτά.


2. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, τον κουρκουμά, το καγιέν και τη σκόνη garam masala. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τα μπαχαρικά στο κοτόπουλο και τα κρεμμύδια μέχρι να επικαλυφθούν πλήρως. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε τις ντομάτες σε κύβους και το γάλα καρύδας.


3. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να πήξει η σάλτσα - περίπου 20 λεπτά. Σερβίρουμε ζεστό πάνω από ρύζι με ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

Μη Διαθέσιμο
Κοινοποίησε το: