Μενού
Το Καλάθι σας

Five Spice Roasted Chicken

5
100
2

ΥΛΙΚΑ:


2 κ.σ. σησαμέλαιο

1 κ.σ. πουρέ σκόρδου

1 1/2 κ.γ. σκόνη πέντε μπαχαρικών 

1 κ.σ  shaoxing wine 

1 ολόκληρο κοτόπουλο (περίπου 2 κιλών)

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°.

2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το λάδι με το σκόρδο, το shaoxing wine και τη σκόνη πέντε μπαχαρικών και ύστερα αλείφουμε το μίγμα σε όλο το κοτόπουλο. 'Επειτα το βάζουμε σε ένα ταψί και αλατοπιπερώνουμε. 

3. Ψήνουμε το κοτόπουλο για περίπου 15' ή μέχρι να ροδίσει.

4. Στην συνέχεια, μειώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 170°, καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά. 

5. Ενώ το κοτόπουλο ψήνεται, ετοιμάζουμε το λευκό ρύζι (ή καστανό ρύζι), τα λαχανικά ή άλλα συνοδευτικά για το δείπνο!

6. Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, το κόβουμε και σερβίρουμε! 


Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

Μη Διαθέσιμο
Κοινοποίησε το: