Μενού
Το Καλάθι σας

Tandoori Tikka

3
25
2

ΥΛΙΚΑ


2-3 μεγάλα στήθη κοτόπουλου σε κυβάκια

4 κ.σ. γιαούρτι

2 κ.σ. Tandoori Masala Spice Blend Powder

2 σκελίδες Σκόρδο θρυμματισμένες

1 λεμόνι (½ για το χυμό, ½ κομμένο σε φέτες για σερβίρισμα)

Λάδι σε σπρέι

Ξυλάκια για σουβλάκι


Mint Ratia

1 κ.σ. σάλτσα μέντας

¼ αγγούρι τριμμένο

250 γρ γιαούρτι

½ μόνο χυμός λεμονιού


Προαιρετικά

1 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο για να πασπαλίσετε πάνω από το κοτόπουλο μετά το μαγείρεμα

Σαλάτα με μαρούλι, αγγούρι, ντομάτες και κρεμμύδι

Μαγειρεμένο ρύζι

Τορτίγια



ΕΚΤΕΛΕΣΗ



1. Είναι καλό να μουλιάσουμε ξύλινα σουβλάκια σε νερό καθώς ετοιμάζουμε το κοτόπουλο. Τα κόβουμε στο μέγεθος του τηγανιού ή του δίσκου που τα μαγειρεύουμε.

2. Σε ένα μπολ ή σακούλα φαγητού, ανακατεύουμε μαζί το γιαούρτι, το tandoori masala, το σκόρδο και το χυμό λεμονιού.

3. Προσθέτομε το στήθος κοτόπουλου σε κύβους και ανακατεύουμε μέχρι να επικαλυφθεί. Για καλύτερα αποτελέσματα αφήνουμε να μαριναριστεί για 2 ώρες στο ψυγείο. Αν δεν υπάρχει χρόνος, απλά συνεχίζουμε. Θα είναι εξίσου νόστιμα!

4. Περνάμε το κοτόπουλο στα ξυλάκια. Θα βγουν περίπου 4-6 ξυλάκια κοτόπουλου.

5. Διαλέγουμε οποιονδήποτε από τους παρακάτω τρόπους μαγειρέματος!


ΤΗΓΑΝΙ: Ψεκάζουμε  το τηγάνι με λάδι ψεκασμού και βάζουμε σε μέτρια φωτιά.  Μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά (10 λεπτά από κάθε πλευρά, γυρίζοντας μόνο μία φορά)


AIR FRYER: Προθερμαίνουμε στους 180°C για 5 λεπτά, ψεκάζουμε με λάδι και τηγανίζουμε στον αέρα για περίπου 15 λεπτά.


ΦΟΥΡΝΟΣ: Ψεκάζουμε ένα λαδωμένο ταψί με λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C αέρα / 220°C Συμβατικό, για περίπου 25 λεπτά γυρίζοντας στα μισά του χρόνου μαγειρέματος.


BBQ ή Grill: Ψεκάζουμε το bbq ή το γκριλ με λάδι, Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 20 λεπτά, γυρίζοντας μόνο μία φορά μέχρι τη μέση.


Όποια μέθοδο κι αν χρησιμοποιούμε, ελέγχουμε πάντα ότι το κοτόπουλο έχει ψηθεί παντού καλά.


6. Σερβίρουμε με σαλάτα, mint ratia και μια φέτα λεμόνι, ή με ρύζι τυλιχτό σε τορτίγια !




Για το mint ratia:


1. Αφαιρούμε τους σπόρους απ τη μέση στο αγγούρι και τρίβουμε το υπόλοιπο.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης προσθέτουμε το κρύο γιαούρτι, το τριμμένο αγγούρι, τον πολτό μέντας και το χυμό λεμονιού.

3. Προαιρετικά για έξτρα γλύκα, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη ζάχαρη.

4. Σερβίρουμε με μερικά επιπλέον φύλλα μέντας από πάνω. ΄΄Ένα πεντανόστιμο dip!

Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

0.00€

Μη Διαθέσιμο
Κοινοποίησε το: