Μενού
Το Καλάθι σας

Thai Yellow Curry

4
30
2

ΥΛΙΚΑ:


1 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, κομμένα σε κύβους

1 μεγάλη πατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους

2 μέτρια καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες

3-4 κ.σ. κίτρινη πάστα κάρυ

1 κ.γ. αλεσμένος κουρκουμάς

1 κ.γ. αλεσμένη πιπερόριζα

2 κ.γ ψιλοκομμένο σκόρδο

2 κονσέρβες 400 ml (13,5 oz. ) γάλα καρύδας, πλήρες σε λιπαρά

1 κ.γ. σάλτσα ψαριού

1 κ.σ. χυμός λάιμ

1 κ.σ. καστανή ζάχαρη

1 κ.σ. φυστικοβούτυρο (προαιρετικά)

1/2 κ.γ αλάτι

Έτοιμο μαγειρεμένο ρύζι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:



1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

2. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα, το τζίντζερ, το σκόρδο και τον κουρκουμά. Ανακατεύουμε καλά.

3. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και την κίτρινη πάστα κάρυ και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.

4. Ρίχνουμε και τα δύο κουτιά γάλα καρύδας και αφήνουμε να βράσουν αργά. Μόλις πάρει βράση, σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να ψηθεί το κοτόπουλο.

5. Προσθέτουμε σάλτσα ψαριού, χυμό λάιμ, φυστικοβούτυρο, αλάτι και καστανή ζάχαρη. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 3 λεπτά.

6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε πάνω από ρύζι.





Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

Μη Διαθέσιμο
Κοινοποίησε το: