Μενού
Το Καλάθι σας

Massaman Curry

2
50
3

ΥΛΙΚΑ:


225 γρ. Massaman πάστα κάρυ

900γρ. κοτόπουλο κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες

6 κ.σ. φυτικό λάδι

180γρ. άγλυκο γάλα καρύδας 18-20% λιπαρά

1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη

4 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο

4 κ.σ. καστανή ζάχαρη συσκευασμένη

4 κ.σ. σάλτσα  από εκχύλισμα ψαριού

2 κ.σ. χυμό λάιμ

2 κ.σ. σάλτσα Worcestershire (προαιρετικά)

2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες

8 μέτριες πατάτες καθαρισμένες, κομμένες σε κύβους

4 καρότα καθαρισμένα, κομμένα σε φέτες

2 κ.σ. φυστικοβούτυρο (κρεμώδες ή τραγανό)

1 φλ. φιστίκια

σάλτσα sriracha  (Αυτό προσθέτει την πικάντικη γεύση)

νιφάδες κόκκινης πιπεριάς κατά προτίμηση

ρύζι γιασεμιού μαγειρεμένο

1 λάιμ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


1. Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε ένα πολύ μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε την πάστα κάρυ για περίπου 2-3 ​​λεπτά. 

2. Προσθέτουμε 1 κουτί γάλα καρύδας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά. Προσθέτουμε τζίντζερ, κόλιανδρο, ζάχαρη, σάλτσα ψαριού, χυμό λάιμ και Worcestershire. Αφήνουμε να πάρει μια βράση.

3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το κοτόπουλο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Όταν το κοτόπουλο ασπρίσει και ψηθεί (σε 5 λεπτά περίπου) προσθέτουμε ένα άλλο κουτάκι γάλα καρύδας και αφήστε το να πάρει βράση.

4. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το ρύζι) και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν όλα καλά. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να μην είναι πλέον τραγανές στη μέση.

5. Σερβίρουμε ζεστό πάνω από ρύζι γιασεμί και γαρνίρουμε με επιπλέον κόλιανδρο και/ή λάιμ κατά προτίμηση.

Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

0.00€

Μη Διαθέσιμο

0.00€

Μη Διαθέσιμο

0.00€

Μη Διαθέσιμο
Κοινοποίησε το: