Μενού
Το Καλάθι σας

Kung Pao Chicken

4
15
2

ΥΛΙΚΑ:


450γρ στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα, κομμένο σε μπουκίτσες


3 κ.σ σάλτσα σόγιας


2 κ.γ καλαμποκάλευρο


1 ½ κ.σ. Chinkiang (μαύρο) ξύδι ή βαλσάμικο


2 κ.σ. ζάχαρη


¼ φλ. λάδι


½ φλ. μικρά αποξηραμένα κόκκινα τσίλι (15 γρ.)


Λαχανικά στον ατμό της επιλογής μας


Αλάτι & αλεσμένο μαύρο πιπέρι ή πιπέρι Σετσουάν


Ρύζι ατμού





ΕΚΤΕΛΕΣΗ :


1. Ανακατεύουμε το κοτόπουλο, 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας, 1 κ.γ  άμυλο καλαμποκιού και μια μεγάλη πρέζα αλάτι και πιπέρι σε ένα μπολ μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα. Αφήνουμε να καθίσει όσο ετοιμάζουμε τη σάλτσα.


2. Ανακατεύουμε το ξύδι, τη ζάχαρη, τις υπόλοιπες 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας και 1 κ.γ  άμυλο καλαμποκιού σε ένα μικρό μπολ.


3. Συνδυάζουμε το λάδι και τα τσίλι σε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τα  βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Όταν τα τσίλι αρχίσουν να τσιτσιρίζουν και να ροδίζουν, στα περίπου 15 '', τα σπρώχνουμε στη μία πλευρά του τηγανιού. Προσθέτουμε το κοτόπουλο από την άλλη πλευρά μονομιάς και απλώνουμε σε μια ενιαία, ομοιόμορφη στρώση. Μαγειρεύουμε, χωρίς να μετακινήσουμε τα κομμάτια, μέχρι να ροδίσουν οι πάτοι, για 3 με 5 λεπτά. Αν τα τσίλι αρχίσουν να μαυρίζουν, τα βάζουμε πάνω από το κοτόπουλο για να μην καούν.


4. Χρησιμοποιώντας μια μεγάλη σπάτουλα, αναποδογυρίζουμε το κοτόπουλο σε δόσεις. Μαγειρεύουμεμέχρι το κρέας να χάσει σχεδόν όλο το ροζ του, 1 με 2 λεπτά ακόμα. Ανακατεύουμε τη σάλτσα και τη ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να γίνει ομοιόμορφα το κοτόπουλο.


5. Μεταφέρουμε αμέσως σε πιατέλα και σερβίρουμε ζεστό.

Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

0.00€

Μη Διαθέσιμο
Κοινοποίησε το: