Μενού
Το Καλάθι σας

Salmon with Sake Miso Yuzu Marinade

2
250
2

ΥΛΙΚΑ:


2 X 170 γρ φιλέτα σολομού

2 κ.σ. κόκκινη πάστα μίσο

1 κ.σ.  σησαμέλαιο

2 κ.σ. Yuzu

1/3 Φλ. Σάκε

1/3 φλ. Μίριν

1/3 φλ. ξίδι ρυζιού χωρίς καρυκεύματα

2 κ.σ. φρέσκο ​​τζίντζερ ψιλοκομμένο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 λεμόνι σε λεπτές φέτες

Αλάτι

Σπόροι σουσαμιού & νιφάδες φυκιών (προαιρετικά)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:



Για την μαρινάδα:


1. Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το φρέσκο ​​τζίντζερ.

2. Ανακατεύουμε το σησαμέλαιο, το Yuzu, το σάκε, το μίριν και το ξύδι ρυζιού σε μια κατσαρόλα.

3.. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το φρέσκο ​​τζίντζερ και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

4. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

5. Προσθέτουμε το μίσο και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθεί.

6. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.


Για το ψήσιμο του σολομού:


1. Προετοιμάζουμε τον φρέσκο ​​ή αποψυγμένο σολομό στεγνώνοντας με μια χαρτοπετσέτα. Πασπαλίζουμε με αλάτι από πάνω.

2. Τοποθετούμε σε ένα ταψί και ρίχνουμε όλη την κρύα μασ μαρινάδα στο ταψί, φροντίζοντας το ψάρι να έχει καλυφθεί αρκετά για να μαριναριστεί.

3. Σκεπάζουμε το ταψί με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

4. Μόλις μαριναριστεί το ψάρι, το βγάζουμε από το ψυγείο και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 400 βαθμούς.

5. Τοποθετούμε φέτες λεμονιού πάνω στα φιλέτα σολομού.

6. Ψήνουμε για 22 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί ο σολομός, αλλά να μην παραψηθεί.

7. Βγάζουμε από το φούρνο και ρίχνουμε σουσάμι και νιφάδες φυκιών (προαιρετικά)

Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

Μη Διαθέσιμο
Μη Διαθέσιμο
Κοινοποίησε το: