Μενού
Το Καλάθι σας

Japanese Meatballs with Ponzu

4
20
2

ΥΛΙΚΑ:


½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2½ κ.σ φυτικό λάδι

250 γρ μοσχαρίσιο κιμά

250 γρ χοιρινό κιμά

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

70 γρ Πάνκο

2 κ.σ γάλα

1 μεγάλο αυγό

2-3 κ.σ σάλτσα σόγιας

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι



Σάλτσα:

125 ml Ponzu

1 κ.σ  σάλτσα σόγιας με λιγότερο αλάτι

1 κ.γ ζάχαρη


Γαρνιτούρα:

1 φρέσκο ​​κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο




ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


1. Ζεσταίνουμε 1 κ.σ λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο  κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε στην άκρη.


2. Ανακατεύουμε καλά τον κιμά, το τηγανισμένο κρεμμύδι, τη φρυγανιά panko, το γάλα, το αυγό, τη σάλτσα σόγιας και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ. Αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 30 λεπτά.


3. Ανακατεύουμε Ponzu, σάλτσα σόγιας με λιγότερο αλάτι και τη  ζάχαρη σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.


4. Φτιάχνουμε στρογγυλούς κεφτέδες και ζεσταίνουμε 1½ κ.γ. λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τηγανίζουμε για άλλα 4-5 λεπτά μέχρι να ψηθούν οι κεφτέδες.


5. Ρίχνουμε τη σάλτσα στο τηγάνι και αφήνουμε να πάρει μια βράση για λίγα λεπτά σκεπάζοντας τα κεφτεδάκια. Βγάζουμε τα κεφτεδάκια από το τηγάνι.


6. Γαρνίρουμε τους κεφτέδες με ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κρεμμυδάκι και σερβίρουμε με τη σάλτσα και μια σαλάτα.

Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

Μη Διαθέσιμο
Μη Διαθέσιμο
Κοινοποίησε το: