Μενού
Το Καλάθι σας

Yaki Udon Stir Fry

0
1

ΥΛΙΚΑ


2 πακέτα φρέσκα udon

2 1/2 φλιτζάνια σοταρισμένα λαχανικά ψιλοκομμένα (μανιτάρια, πιπεριές, κρεμμύδια, μπρόκολο)

2 φρέσκα κρεμμυδάκια - κομμένα 2εκ. μήκος

225g κρέας - (μοσχάρι, κοτόπουλο, γαλοπούλα, χοιρινό, γαρίδες)

1 κ.σ. ηλιέλαιο

Κόλιανδρο & lime για γαρνιτούρα 


Για την σάλτσα

2 1/2 κ.σ. σκούρα σάλτσα σόγιας

2 κ.σ. σάλτσα στρειδιών 

1 κ.σ. μίριν

2 κ.γ. καστανή ζάχαρη

1/2 κ.γ. ξύδι ρυζιού 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα μικρό μπολ και αφήνουμε στην άκρη. 

2. Αφαιρούμε τα udon από τη συσκευασία τους και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό - (τα κατεψυγμένα udon, μπορούν να προστεθούν απευθείας στην κατσαρόλα με βραστό νερό)- ανακατεύουμε απαλά μέχρι να διαχωριστούν και σιγοβράζουμε για 1'. 

3. Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε τα νούντλς κάτω από κρύο νερό. Μπορούμε να τα προσθέσουμε ελάχιστο λάδι, για να μην κολλήσουν. 

4. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι με δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το κρέας. Σοτάρουμε μέχρι να μαγειρευτεί το κρέας που επιλέξαμε. Προσθέτουμε και τα λαχανικά και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. 

5. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα noodles και τη σάλτσα. Μαγειρευούμε για 3' περίπου, μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά, αφαιρούμε από την φωτιά και σερβίρουμε αμέσως! 


Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

Μη Διαθέσιμο
Μη Διαθέσιμο
Μη Διαθέσιμο
Μη Διαθέσιμο
Κοινοποίησε το: