Μενού
Το Καλάθι σας

Korean Fried Chicken

4
75
3

ΥΛΙΚΑ:


2 κ.σ σησαμέλαιο

4 κ.σ  Gochujang

4 κ.σ  σάλτσα σόγιας

2 κ.σ  πουρές τζίντζερ & σκόρδο

75 γρ άμυλο πατάτας

1 κ.γ σκόρδο σε σκόνη

1 κ.σ  ξύδι από κρασί ρυζιού

3 κ.σ  ζάχαρη άχνη

750 γρ. ηλιέλαιο ή ρυζέλαιο

1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου

1 κ.γ μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γ  πιπέρι

1 κ.γ αλάτι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες

2 κ.σ  φιστίκια ψιλοκομμένα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


1. Αρχικά ξεκινάμε φτιάχνοντας τη σάλτσα. Βάζουμε 2 κ.σ σησαμέλαιο, 4 κ.σ  gochujang, 4 κ.σ σάλτσα σόγιας, 1 κ.σ ξύδι από κρασί ρυζιού, 3 κ.σ ζάχαρη, 2 κ.σ πουρέ σκόρδου και τζίντζερ σε μια μεγάλη κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν για λίγο μέχρι να δέσει η σάλτσα.

2. Ζεσταίνουμε 750 ml λάδι σε γουόκ ή φριτέζα στους 140 ˚C.

3. Ετοιμάζουμε χαρτί κουζίνας σε ένα πιάτο, όπου μπορείτε να τοποθετήσουμε το κοτόπουλο.

4. Στεγνώνουμε το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας.

5. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το άμυλο πατάτας, το μπέικιν πάουντερ, τη σκόνη σκόρδου, το πιπέρι και το αλάτι για την επικάλυψη.

6. Τοποθετούμε το κοτόπουλο στο μπολ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθεί καλά.

7. Στη συνέχεια τηγανίζουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια στο λάδι για 7 λεπτά. Στραγγίζουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.

8. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το λάδι στους 200 °C και τηγανίζουμε ξανά το κοτόπουλο στο λάδι μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια, στραγγίζουμε ξανά το κοτόπουλο.

9. Έπειτα βάζουμε όλο το τηγανητό κοτόπουλο σε ένα τηγάνι μαζί με τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.

10. Μόλις καλυφθεί όλο το κοτόπουλο με σάλτσα, είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα φιστίκια και σουσάμι.


Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

Μη Διαθέσιμο
Μη Διαθέσιμο
Κοινοποίησε το: