Μενού
Το Καλάθι σας

Gochujang Shrimp Lettuce Wraps

2
20
1

ΥΛΙΚΑ



2 κ.σ βούτυρο

1 κ.γ. καβουρδισμένο σησαμέλαιο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα, χωριστά τα λευκά και πράσινα μέρη

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

450 γρ. φρέσκες μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες 

1 κ.σ.  gochujang (πάστα φασολιού σόγιας με κορεατική καυτερή πιπεριά)

1 κ.γ.  σάλτσα σόγιας με μειωμένο αλάτι

1 κ.γ.  μέλι

½ φλ.  αγγούρι ζουλιέν 

¼ φλ. καρότο ζουλιέν 

1 κ.σ. καβουρδισμένο σουσάμι

8 φύλλα μαρούλι

1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες




ΕΚΤΕΛΕΣΗ



1. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το σησαμέλαιο σε μέτρια φωτιά σε ένα μεγάλο τηγάνι. Ανακατεύουμε τα λευκά μέρη του πράσινου κρεμμυδιού και του σκόρδου. μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει και να μυρίσει, περίπου 1 λεπτό.

2. Προσθέτουμε γαρίδες. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι να γίνουν αδιαφανείς οι γαρίδες, για 3 έως 5 λεπτά.

3. Ανακατεύουμε με gochujang, σάλτσα σόγιας και μέλι και φροντίζουμε να επικαλυφθούν οι γαρίδες καλά.

4. Ανακατεύουμε το αγγούρι, το καρότο, τα πράσινα μέρη του πράσινου κρεμμυδιού και το σουσάμι μαζί σε ένα μικρό μπολ.

5. Πάνω στα φύλλα μαρουλιού βάζουμε το μείγμα γαρίδων και μείγμα αγγουριού. Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.

Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

Μη Διαθέσιμο
Μη Διαθέσιμο
Κοινοποίησε το: