Μενού
Το Καλάθι σας

Chop Suey Chicken Stir Fry

2
15
2

ΥΛΙΚΑ


180 g στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε λεπτές φέτες

1/2 κ.γ μαγειρική σόδα


Σάλτσα

1 κ.σ κορν φλάουρ / άμυλο καλαμποκιού

1 1/2 κ.γ ελαφριά (thin ή light) σάλτσα σόγιας ή σόγια για όλες τις χρήσεις 

1 κ.σ σάλτσα στρειδιών ( ή μανιταριών για χορτοφαγική έκδοση)

1 κ.σ Κινεζικό Κρασί Μαγειρικής

1/2 κ.σ σησαμέλαιο

Πρέζα άσπρο πιπέρι (ή μαύρο)

3/4 φλ. (185 ml) νερό


Για το stir-fry

1 1/2 κ.σ φυτικό λάδι (ή άλλο μαγειρικό λάδι)

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες (λευκό, καφέ, κίτρινο)

5 - 6 μίσχοι choy sum (ή σπανάκι)

Λαχανικά της επιλογής μας ( καρότο, κόκκινη πιπεριά, μπρόκολο)

1/2 φλ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες (το shiitake είναι αυθεντικό, αλλά όλα κάνουν)

1 φλ. φύτρα φασολιών


Για σερβίρισμα

Μαγειρεμένο ρύζι γιασεμιού

Τσιπς γαρίδας

Γλυκόξινη σάλτσα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


1. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ, πασπαλίζουμε με μαγειρική σόδα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά, όχι περισσότερο από 30 λεπτά (μπορεί να γίνει πολύ τρυφερό). Ξεπλένουμε καλά, απορροφάμε το περιττό νερό με χαρτί κουζίνας, αφήνουμε στην άκρη. Παραλείψτε το βήμα εάν χρησιμοποιείτε μπούτι κοτόπουλου.

2. Τοποθετούμε το κορν φλάουρ και τη σάλτσα σόγιας σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε μέχρι να μην έχει σβώλους. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και ανακατεύουμε.

3. Ψιλοκόβουμε το choy sum: κόβουμε την άκρη του choy sum. Στη συνέχεια κόβουμε σε κομμάτια 7 εκ. Ξεχωρίζουμε τους μίσχους από τα φύλλα. Χρησιμοποιήστε φύλλα σπανακιού εάν το choy sum δεν είναι διαθέσιμο.

4. Κόβουμε τα λαχανικά μας σε κομμάτια 3 εκ. Ετοιμάζουμε ανάλογα τα μανιτάρια της επιλογής μας. ( πχ Εάν έχουμε αποξηραμένα μανιτάρια σιτάκε τα μουλιάζουμε σε βραστό νερό για 10 λεπτά)

5. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα γουόκ ή τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε γρήγορα, στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, μετακινώντας συνεχώς, μέχρι το κρεμμύδι να αρχίσει να καραμελώνει.

6. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, μαγειρεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να αλλάξει η επιφάνεια από ροζ σε λευκή.

7. Προσθέτουμε τα κοτσάνια (παραλείπουμε αν χρησιμοποιούμε φυλλα σπανακιού), τα λαχανικά και τα μανιτάρια. Τηγανίζουμε για 1 λεπτό.

8. Προσθέτουμε τα φύλλα choy sum, τις φύτρες φασολιών και τη σάλτσα. Τηγανίζουμε για 1 έως 2 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα σε ένα παχύρρευστο σιρόπι. Τα λαχανικά πρέπει να είναι ακόμα τρυφερά/τραγανά, όχι μουσκεμένα και μαλακά.

9. Σερβίρουμε αμέσως με ρύζι γιασεμιού και συνοδεύουμε με τσιπς γαρίδας με γλυκόξινη σάλτσα!

Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

Μη Διαθέσιμο
Μη Διαθέσιμο

0.00€

Μη Διαθέσιμο
Κοινοποίησε το: