Μενού
Το Καλάθι σας

Pho Bo Soup

2
20
1

ΥΛΙΚΑ:


Για τον ζωμό

1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο στην μέση

2 κ.γ. πάστα σκόρδου-τζίντζερ

5 αστεροειδή γλυκάνισο

4 ολόκληρα γαρίφαλα

3 ξυλάκια κανέλας

2 σπόρους κάρδαμο

1 κ.σ. ολόκληρους σπόρους κόλιανδρου

8 φλ. ζωμό βοείου κρέατος ή λαχανικών

1 κ.σ. καστανή ζάχαρη

2 κ.γ. σάλτσα ψαριού

Αλάτι


Για την σούπα

230γρ  φιλέτο βόειου κρέατος, κομμένο σε λεπτές φέτες

200γρ λεπτά νούντλς ρυζιού 


Γαρνιτούρες

Kόλιανδρο, δυόσμο, μέντα, φύτρες φασολιών, λάιμ σε φέτες, φρέσκο κρεμμυδάκι, πιπεριές τσίλι, σάλτσες hοisin ή srίracha 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


1. Αλείφουμε τα κρεμμύδια με λίγο λάδι και ψήνουμε στο grill για περίπου 7-10 λεπτά, μέχρι να καούν ελαφρώς οι κορυφές. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.

2. Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα τον γλυκάνισο, τα γαρίφαλα, την κανέλα, τον κάρδαμο και τον κόλιανδρο και μαγειρεύουμε για περίπου 3' μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους. 'Επειτα προσθετουμε την πάστα σκόρδου-τζίντζερ, τα κρεμμύδια, τον ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να σιγοβράσει.

3. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε με ένα καπάκι και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για τουλάχιστον 30'. Ύστερα, σουρώνουμε και πετάμε τα κρεμμύδια και τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε την ζάχαρη και την σάλτσα ψαριού στον ζεστό ζωμό, δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε.

4. Μαγειρεύουμε τα νούντλς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 'Επειτα τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.

5. Προσθέτουμε μια χούφτα νούντλς σε κάθε μπολ και μοιράζουμε το κρέας. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον καυτό ζωμό που σιγοβράζει ακόμα στα μπολ, φροντίζοντας να βυθιστεί το κρέας, ώστε να μαγειρευτεί.

6. Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με τα προτεινόμενα υλικά της αρεσκείας μας! 


Τα Προϊόντα που θα χρειαστείς:

Μη Διαθέσιμο

0.00€

Μη Διαθέσιμο
Κοινοποίησε το: